guralek Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam Mam 15 lat i chciałbym tak na poważnie zacząć trenować jazdę na rowerze .Ile według was kilometrów dziennie i z jaką prędkością powinien jeździć przeciętny piętnastolatek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Mój syn w wieku 15 lat przejechał ponad 100 km po gruncie. Jednak moim zdaniem nie skupiaj się ani na dystansach lecz opracuj porządny system treningowy. Zapewne wizyta w klubie kolarskim będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Sam mam 15 lat i powiem Ci, żebyś... jeździł, jak chcesz Słuchaj organizmu: masz dobry dzień- możesz docisnąć. Ledwo co wstajesz- idź się przejść. Wszystko z umiarem. Rok temu zrobiłem dwie traski po 100 kaemów, w tym roku mam o wiele większe ambicje, bo i lepszy rower i lepiej noga podaje. Wydłużaj dystans stopniowo- nie zrobisz stówki czy innej "złotej bariery" po zimie na kanapie (przykład). Także to chyba tyle. PS. nie przesadzaj z trenowaniem, skup się na czerpaniu przyjemności z jazdy, szukaj nowych ścieżek, śmigaj po górach i rób na co masz ochotę. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.