Beder Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Cześć Od 07.05 Szykuje się tydzień rowerowy w sklepach Netto. Można zakupić kilka rowerowych akcesoriów. W poprzedniej edycji zakupiłem bagażnik rowerowy na klapę za 99 zł. Może nie jest to wielkie ajwaj ale funkcje spełnia i rowery bezproblemowo wozi. Pozdrower ! Beder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thesebafr Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Co możesz więcej powiedzieć o tym bagażniku? Właśnie zastanawiam się nad takim i chciałbym wiedzieć czy jest stabilny i czy nie rysuje klapy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Hej, Bagażnik używałem jak dotąd 3 razy. Przewoziłem na nim 1 trekingowy rower o wadze ok 16 kg. Używam go do Opla Zafiry. Co do stabilności to za pierwszym razem niestety bagażnik nie wykazał się stabilnością z powodu błędu montażowego po mojej stronie. Za drugim podejściem skróciłem mocno górne taśmy montażowe osadziłem bagażnik wyżej na klapie. Tym samym mocniej opiera się o tylną szybę, ale zwiększyła się stabilność. Rower przy transporcie nie drżał, a samochodem nie rzucało na boki. Dodam, że transportowałem rower z prędkością max 100 kmh. Bagażnik spisuje się ok, nie wiem jak porównać stabilność np co do bagażników dachowych. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Jak mówiłem bagażnik spełnia swoją funkcję przy rozważnej jeździe. pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thesebafr Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Okej, dziekuje. W takim razie raczej go kupie bo akurat szukalem bagaznika a ten jest w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Nie zawiedziesz się, ale nie oczekuj zbyt wiele. Po prostu swoje zadanie spełnia i rowery z A do B przewiezie. Byle rozsądnie jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/170965-dyskonty-lidl-biedronka-aldi-etc-odziez-i-akcesoria-sportowe/ temat dotyczący oferty dyskontów już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Racja, odnośnie dyskontów trochę zmyliła mnie ta odzież rowerowa, daletego wrzuciłem tutaj. W miarę potrzeby prośba do admina o przeniesienie. pozdrawiam, Beder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek77 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 A w jaki sposób można przewozić "damkę" ? Jak ją zamontować na ten bagażnik? pozdr Romek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.