Skocz do zawartości

[Wyprawa] Tychy->Anglia->Tychy

Romanek5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem z Tychów i po zdaniu sesji letniej, wybieram się do Anglii na rowerze do familii także tam możemy liczyć na jakiś posiłek.

Trasa to Eurovelo 2 później zmieniam na Eurovelo 12.

Moje doświadczenie to wyprawa do Wiednia w jedną stronę niestety bo był to Wrzesień i już pogoda siadała, a to góry.

Też sobie robię takie mini wypadziki na 1 noc w stronę gór oczywiście : ). 

Sesja kończy mi się 9.07.2015- Może być tak iż nie damy rady przejechać naszej trasy,ale to zawsze możemy wysłać rowery dhl'em czy tam innym kurierem i wrócić na stopa/pociągiem/blablacar coś zawsze można wymyślić.

Zawsze można wyruszyć trochę później a nawet i wcześniej jeśli zaliczę sesję szybciej niż do tego 9.07.2015

Osobiście będę miał po prostu miał wolne, także jeśli chodzi o czas to mi go nie brakuje, chciałbym pojechać i wrócić.

Powrót trochę inną trasą bo chciałbym zahaczyć o Danię i wracać wzdłuż morza :).

Czy ktoś by się pisał na taką wyprawę?Bądź jedzie na swoją i chce się podczepić pod jakiś odcinek.

Aktualnie jak widać są to dopiero wstępne plany, jeśli ktoś by reflektował na takiego tripa to chętnie wszystko rozpiszę na dni -km-prędkość-noclegi-koszta . 

Oczywiście nocujemy w namiotach na dziko/u prywaciarzy może jakiś couchsurfing a też nie wykluczam krytycznych stopów na polach namiotowych.

Prędkość będzie taka ,że jedziemy tyle ile będziemy chcieli , można jednego dnia robić 70km a innego 150km :). Wiadomo zależnie jak się jedzie,jak teren, czy nie chcemy zboczyć i czegoś zobaczyć  itp itd. :) .

Pozdrower.

Gość Goral96

Hej ;) Mozesz rozpisac , jaki dystans ma taka wyprawa w jedna strone i jakie sa koszta ? ;)

Mam rodzine w Tychach - wiec bysmy mogli kiedys sie ewentualnie zgrac na szlif przed wyprawa ;)

Pozdro :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...