bartolo1234 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Czołem cykliści! Mam następujący problem z licznikiem (jak w temacie). Mianowicie przerywa on podczas jazdy, pokazuje różne wskazania przy stałej prędkości oraz nagle spada do zera. Przy zbliżaniu i oddalaniu magnesu z czujnika dobiegają dwa "pyknięcia" (kontraktron pracuje prawidłowo?). Przerwanie przewodu na odcinku od stacji do czujnika odpada (ew w samym czujniku przewody mogą być przerwane). Styki czyściutkie. Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Wersja przewodowa czy STS? EDIT: Doczytałem. W takim razie zacznij od wymiany baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolo1234 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Licznik ma nowiutką baterię, dla pewności wsadziłem jeszcze inną (z opakowania). Problem nadal nie ustąpił :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Na 99% kable w podstawce się uszkodziły. Miałem w zeszłym roku dokładnie takie same objawy jak Ty aż przestał działać. Jeśli się nie boisz to rozbierz podstawkę(dodam, że producent nie przewidział takiej opcji) i obejrzyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolo1234 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Niekoniecznie w podstawce, bowiem kabelek nie jest narazany na pociaganie/rwanie (przynajmniej przy podstawce). W takim razie gdzies przewod jest uszkodzony, bede szukal gdzie. W ostatecznosci kupie nowa podstawke. Dziekuje za pomoc, temat do zamkniecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.