pmarszal84 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Witam; za tydzień zaczyna mi się długo planowany urlop, miał być super wypad rowerkiem (nowym) na 5 dni do Świeradowa, zobaczyć możliwie jak najwięcej z singletrakami po stronie czeskiej włącznie..... a tu klops awaria roweru, dziś dzwoniłem i muszę odesłać koło na gwarancję załamka.... Choć może coś uda się uratować z tego urlopu, bo tak pomyślałem że są przecież wypożyczalnie.... Może ktoś polecić jakąś dobrą wypożyczalnie z dobrymi rowerami? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. pzdr Piotr
topol Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 W cenie wypożyczenia roweru na 5 dni masz nowe budżetowe kolo.
pmarszal84 Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Ale mimo wszystko zna ktoś jakieś dobre wypożyczalnie? Tak kombinuję że może pojadę na 2 dni pojeżdzić na singletrack pod smrekiem a potem połażę trochę po karkonoszach. Bo jak znalazłem wypożyczalnie (w Czechach) z super rowerami treka 2015 to 89zł za dzien, ale moze coś też sie znajdzie tańszego? z gorszymi rowerami trochę..... A może zakup koła na szybko nie jest takim złym pomysłem......hmmmm..... tylko kurcze zielony jestem, zanim znajdę teraz..... może jakaś propozycja koła budżetowego? budżetowe to znaczy ile mogłoby kosztować?
Tomek21001 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Polskie : dolna stacja kolejki na Stóg (chyba Romet) Czeskie : u Kyselki - najlepsza chyba Lazne Libverda Prebytek Stare Centrum po prawej stronie (Agangi widziałem)
pmarszal84 Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 u kyselki właśnie te treki mają.... muszę zadzwonić jutro zapytać co za romety mają..... a jak zostawię auto w Świeradowie to jakoś łatwo i szybko w miarę się dostanę na ta czeska stronę? bo myślę że tam chyba szybciej znajdę dobre rowery w rozsądnej cenie, u nas chyba tylko ten sun ski z rometami. Ale w tych czechach musialbymm chyba osobiście bo nie mogę znaleźć w necie nic oprócz tego kysleki. Zielony jestem w temacie, nie wiem co i jak.....
Tomek21001 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Libverda i Prebytek - podjeżdżasz bezpośrednio autem. Kyselka - też jest parking,wjazd z Novego Mesta- nie pamiętam,czy jest zakaz na ostatnim kawałku pod górę. Stare Centrum - równiez z Nowego Mesta albo parking na przejściu granicznym w Czerniawie i spacer singlem. Niektóre wypożyczalnie o tej porze roku mogą być czynne tylko w weekendy.
RideMyBike Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 kilkadziesiąt metrów poniżej dolnej stacji gondoli jest chyba wypożyczalnia z Krossami.
pmarszal84 Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 Witam; dzieki za wszystkie podpowiedzi znalazłem też wypożyczalnie z giantem i ceny całkiem spoko (40zł za dobę na kilka dni), tylko jeszcze na miejscu muszę sprawdzić co to za sprzęty (ponoć dobre ale jeden też mi chwalił a jak zobaczyłem w internecie to... porażka.... ). pzdr piotr
jacdom Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Witam. I jak udało sie wypozyczenie rowerów ? Sam byłem w Swieradowie kilka dni temu i próbowałem wypożyczyć w ski&bike (dolna stacja gondoli) rowery ale już nie mieli mtb. Godzina była 12.00. Koniec końców wypożyczyłem jakieś truchła w hotelu - nie mam dużych wymagań. Chciałbym jednak pojechać tam ponownie i rowery wypożyczyć lepsze. Pisałem do nich maila ale, rzecz jasna, nie raczą odpowiadać. Pozdrawiam.
pmarszal84 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Napisano 2 Czerwca 2015 Witam; udało mi się bo w dzień wyjazdu naprawiono mi koło, wiec jeździłem swoim rowerkiem ale widziałem super rowery treka w wypożyczalni "u Kysleki", jak przejeżdżałem obok było ich sporo i super rowerki, tylko chyba niestety drogo z tego co widziałem na stronie. Widziałem też wypożyczalnie po czeskiej stronie w centrum singletrack ale zamknięta była (chyba dlatego że poniedziałek około 18). Ale chyba tam też dobre rowery mają. W Świeradowie myślę że można spróbować zadzwonić i zarezerwować wcześniej np. rometa ze ski bike (na stronie są ich rowery). Widziałem też rowery w jednej wypożyczalni... to słabe się wydawały strasznie i poprostu dojechane .... Ja bym szedł w rometa ze ski bike, tylko tego testowego, chyba 75zl za dzień kosztuje. No te treki wiadomo wypas ale drożej i trzeba tam dojechać bo to po czeskiej stronie. Swoja drogą te singletracki tam to masakra jakaś jest zakochałem się w tym miejscu i chyba w weekend długi jadę znowu pzdr Piotr
LechSport Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Polecam Wam wypożyczalnię rowerów LechSport w Świeradowie-Zdroju.W naszej ofercie znajdziecie rowery wysokiej klasy marki GIANT modele z 2014 i 2015 roku!Koszt wypożyczenia roweru to 50 zł a jak śpicie w zaprzyjaźnionym hotelu lub pensjonacie macie 20% rabatu.Rowery możecie oglądnąć na naszej stronie internetowej:http://www.lechsport.pl/oferta-letnia/wypozyczalniaGorąco polecam i pozdrawiam LechSportul. Stroma 159-850 Świeradów-Zdrójwww.lechsport.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.