Skocz do zawartości

[wyprawa] dobre wypożyczalnie Świeradów Zdrój

pmarszal84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;

za tydzień zaczyna mi się długo planowany urlop, miał być super wypad rowerkiem (nowym) na 5 dni do Świeradowa, zobaczyć możliwie jak najwięcej z singletrakami po stronie czeskiej włącznie..... a tu klops :(  awaria roweru, dziś dzwoniłem i muszę odesłać koło na gwarancję :( załamka....

Choć może coś uda się uratować z tego urlopu, bo tak pomyślałem że są przecież wypożyczalnie....

Może ktoś polecić jakąś dobrą wypożyczalnie z dobrymi rowerami?

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

pzdr Piotr

Napisano

Ale mimo wszystko zna ktoś jakieś dobre wypożyczalnie?

Tak kombinuję że może pojadę na 2 dni pojeżdzić na singletrack pod smrekiem a potem połażę trochę po karkonoszach. Bo jak znalazłem wypożyczalnie (w Czechach) z super rowerami treka 2015 to 89zł za dzien,

ale moze coś też sie znajdzie tańszego? z gorszymi rowerami trochę.....

A może zakup koła na szybko nie jest takim złym pomysłem......hmmmm.....  tylko kurcze zielony jestem, zanim znajdę teraz..... może jakaś propozycja koła budżetowego?  budżetowe to znaczy ile mogłoby kosztować?

Napisano

Polskie : dolna stacja kolejki na Stóg (chyba Romet)

Czeskie : u Kyselki - najlepsza chyba

Lazne Libverda

Prebytek

Stare Centrum po prawej stronie (Agangi widziałem)

Napisano

u kyselki właśnie te treki mają....

muszę zadzwonić jutro zapytać co za romety mają.....

a jak zostawię auto w Świeradowie to jakoś łatwo i szybko w miarę się dostanę na ta czeska stronę? bo myślę że tam chyba szybciej znajdę dobre rowery w rozsądnej cenie, u nas chyba tylko ten sun ski z rometami. Ale w tych czechach musialbymm chyba osobiście bo nie mogę znaleźć w necie nic oprócz tego kysleki. Zielony jestem w temacie, nie wiem co i jak.....

Napisano

Libverda i Prebytek - podjeżdżasz bezpośrednio autem.

Kyselka - też jest parking,wjazd z Novego Mesta- nie pamiętam,czy jest zakaz na ostatnim kawałku pod górę.

Stare Centrum - równiez z Nowego Mesta albo parking na przejściu granicznym w Czerniawie i spacer singlem.

Niektóre wypożyczalnie o tej porze roku mogą być czynne tylko w weekendy.

Napisano

Witam;

dzieki za wszystkie podpowiedzi :)

znalazłem też wypożyczalnie z giantem i ceny całkiem spoko (40zł za dobę na kilka dni), tylko jeszcze na miejscu muszę sprawdzić co to za sprzęty (ponoć dobre ;)  ale jeden też mi chwalił a jak zobaczyłem w internecie to... porażka.... ).

pzdr piotr

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam.

I jak udało sie wypozyczenie rowerów ?

Sam byłem w Swieradowie kilka dni temu i próbowałem wypożyczyć w ski&bike (dolna stacja gondoli) rowery ale już nie mieli mtb. Godzina była 12.00.

Koniec końców wypożyczyłem jakieś truchła w hotelu - nie mam dużych wymagań. Chciałbym jednak pojechać tam ponownie i rowery wypożyczyć lepsze. Pisałem do nich maila ale, rzecz jasna, nie raczą odpowiadać.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam;

udało mi się bo w dzień wyjazdu naprawiono mi koło, wiec jeździłem swoim rowerkiem :)

ale widziałem super rowery treka w  wypożyczalni "u Kysleki", jak przejeżdżałem obok było ich sporo i super rowerki, tylko chyba niestety drogo z tego co widziałem na stronie. Widziałem też wypożyczalnie po czeskiej stronie w centrum singletrack ale zamknięta była (chyba dlatego że poniedziałek około 18). Ale chyba tam też dobre rowery mają.

W Świeradowie myślę że można spróbować zadzwonić i zarezerwować wcześniej np. rometa ze ski bike (na stronie są ich rowery).

Widziałem też rowery w jednej wypożyczalni... to słabe się wydawały strasznie i poprostu dojechane ....

Ja bym szedł w rometa ze ski bike, tylko tego testowego, chyba 75zl za dzień kosztuje. No te treki wiadomo wypas :) ale drożej i trzeba tam dojechać bo to po czeskiej stronie. 

Swoja drogą te singletracki tam to masakra jakaś jest :D

zakochałem się w tym miejscu i chyba w weekend długi jadę znowu :)

pzdr Piotr

Napisano

Polecam Wam wypożyczalnię rowerów LechSport w Świeradowie-Zdroju.

W naszej ofercie znajdziecie rowery wysokiej klasy marki  GIANT modele z 2014 i 2015 roku!
Koszt wypożyczenia roweru to 50 zł a jak śpicie w zaprzyjaźnionym hotelu lub pensjonacie macie 20% rabatu.
Rowery możecie oglądnąć na naszej stronie internetowej:

http://www.lechsport.pl/oferta-letnia/wypozyczalnia

Gorąco polecam i pozdrawiam  :yes:

LechSport
ul. Stroma 1
59-850 Świeradów-Zdrój
www.lechsport.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...