Skocz do zawartości

[klocki] Accent dwuskładnikowe - regeneracja

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje klocki to: http://velo.pl/czesci/klocki-i-okladziny-hamulcowe/accent/shimano-deore-nexave-acera-tektro-dwuskladnikowe

Ostatnimi czasy niestety moje klocki przestały hamować... Wykluczyłem winę hamulca zamieniając przód tył. Klocki wypalałem/ wypiekałem/ odtłuszczałem specjalnym serwisowym odtłuszczaczem/ przecierałem papierem i mimo wszystko na zaciśniętym klocku jadę dalej.... W ogóle nie ma siły hamowania. Wydaję mi się że klocki gdzieś się porządnie zatłuściły i chyba nadają się tylko do śmietnika. Proszę powiedzcie czy komuś udało się jakoś sensownie odratować klocki ceramiczno - organiczne?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Może poprostu juz mało klocka zostało i tłoczki dalej nie mogą dojść żeby już dobrze koło zacisnąć. Ja tak miałem niedawno myślałem że jeszcze te zużycie nie jest aż takie duże i zacząłem bawić się pierwszy raz w odpowietrzanie to 3x niewychodzilo i trzeci raz z włożonym imbusem w zacisk, klamka twarda było to zmieniłem klocki na nowe i odrazu działa.

Klamka twarda ?

Pozdro

Tak, klamka twarda. Wystarczy lekko złapać by hamulec zacisnął koło.

Może poprostu juz mało klocka zostało i tłoczki dalej nie mogą dojść żeby już dobrze koło zacisnąć. Ja tak miałem niedawno myślałem że jeszcze te zużycie nie jest aż takie duże i zacząłem bawić się pierwszy raz w odpowietrzanie to 3x niewychodzilo i trzeci raz z włożonym imbusem w zacisk, klamka twarda było to zmieniłem klocki na nowe i odrazu działa.

Klocki są bardzo mało zużyte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...