tipvip Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Witam, Znalazłem na allegro coś takiego:http://allegro.pl/benzyna-ekstrakcyjna-bezzapachowa-5-litrow-51-i5271651009.htmlCzy to by się nadawało do czyszczenia napędu? I czy coś takiego w Obi/Castoramie kupię?
cervandes Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Tak, nadaje się, ale moim zdaniem nie należy przesadzać z płukaniem. Ja w tym sezonie przestałem shakeować łańcuch w butli tylko raz na jakiś czas przecieram go szmatką namoczoną w benzynie, + trochę ogarniam kasetę i blaty korby na koniec oraz kółeczka przerzutki. Moim zdaniem płukanie w benzynie zabijało mi łańcuch ponieważ fabryczny smar ze środka wypłukać bardzo łatwo. Ale jak później sprawić, żeby znalazł się w środku? Dawniej nikt nie shakeował łańcuchów a teraz zrobiła się jakaś taka moda i wszyscy (w tym ja) na hurrraaaa zaczęli tak szorować napęd. Ja mam negatywną opinię o tym procederze.
BRO Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Sam używam do czyszczenia tego samego( no może trochę inna naklejka ) Kupisz w każdym budowlanym markecie. Praktiker,Brico itd..
tipvip Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Ile ludzi tyle opinii jeszcze sam nie wiem jak będę to czyścił... mam urządzenie z Lidla którym kiedyś czyściłem, coś tam wyczyściłem ale dalego to było od ideału...i tak pamiętam że strasznie to chlapało, jak wleje tam rozpuszczalnika to poleci cały na trawę...tak średnio ekologicznie ....a środki ekologiczne to kogo na nie stać... Co do zdejmowania i szejkowania to nawet sam nie wiem... bo łańcuch Deore XT CN-HG93 9rz. teraz kosztuje tylko 55zł...opłaca się dokupować spinki connexa, bawić się w szejkowanie, zdejmowanie kasety (do tego dochodzi koszt narzędzi)...czy nie lepiej czyścić szczotką i i szmatką z rozpuszczalnikiem, posmarować dzień przed...potem zetrzeć resztki i jeździć jak się zużyje to wymienić na nowy.
cienkun Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Moim zdaniem płukanie w benzynie zabijało mi łańcuch ponieważ fabryczny smar ze środka wypłukać bardzo łatwo. Ale jak później sprawić, żeby znalazł się w środku? Zwyczajnie, nasmarować, poczekać, pokręcić pomału, znów poczekać, pokręcić... na koniec wytrzeć łańcuch. Czy to taka wielka filozofia? Nie wiem w jaki sposób szejkowanie mogłoby zabić łańcuch!! Co Ci się z tymi łańcuchami działo? Roztapiały się w benzynie, czy jak?
cervandes Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Smar fabryczny, który jest w środku nie zostaje usunięty. Jak płuczesz to suszysz na wiór i polewasz płynnym olejem który zdecydowanie nie ma takich właściwości jak oryginalne smarowidło. Czy w instrukcji eksploatacji roweru czy łańcucha masz gdzieś zalecenie żeby kąpać łańcuch w benzynie?
cienkun Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 No polemizowałbym czy nie ma takich właściwości. Ja fabryczny smar zawsze wpierw usuwam, bo jest strasznie lepki. Czy w instrukcji eksploatacji roweru czy łańcucha masz gdzieś zalecenie żeby kąpać łańcuch w benzynie? A czy to cokolwiek oznacza? No i co Ci się stało z tymi łańcuchami?
Tofi Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Coś takiego jak bezzapachowa benzyna nie istnieje. Jeżeli masz problem z zapachem w domu to używaj denaturatu. Działa wolniej a wystarczy wywietrzyć mieszkanie by się pozbyć zapachu. Dla najbardziej wybrednych kiedyś w agencji reklamowej trzeba było nanosić poprawki wewnątrz biura. Na tą okoliczność zaopatrzyliśmy się w ten rozpuszczalnik http://solutions.3m.co.uk/wps/portal/3M/en_GB/Industrial-Adhesives-and-Tapes/IATD/Applications-For/Bonding-with-Adhesives/?PC_Z7_RJH9U5230GE3E02LECIE20OFU2000000_assetId=1273665398220 ładny cytrusowy zapach. No polemizowałbym czy nie ma takich właściwości. Ja fabryczny smar zawsze wpierw usuwam, bo jest strasznie lepki. Na fabrycznym smarze w suchych warunkach można przejechać czasami do pół tysiąca km. Idealny smar do łańcucha powinien być rzadki jak woda, penetrujący jak alkohol a po odparowaniu gęstnieć, idealnie powinien twardnieć do warstwy diamentu.
tobo Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Moim zdaniem płukanie w benzynie zabijało mi łańcuch ponieważ fabryczny smar ze środka wypłukać bardzo łatwo. Ale jak później sprawić, żeby znalazł się w środku? Uważasz że brud nie ma dostępu do "środka" łańcucha?
cienkun Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Na fabrycznym smarze w suchych warunkach można przejechać czasami do pół tysiąca km. Na szosie czy w terenie? Na szosie to można na zielonym FL czasem tyle zrobić...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.