Grzeslaw Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Po dzisiejszej jeździe zauważyłem takie coś na ramie (Kross B9 carbon)- Zdjęcia Czy to może być niebezpieczne?
asked Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Niekoniecznie. Odpukaj rame moneta... Jesli jest pęknięcie to dźwięk w tym miejscu bedzie inny...
Mod Team Puklus Napisano 3 Maja 2015 Mod Team Napisano 3 Maja 2015 To zdjęcie wyrwane z kontekstu ... pokaż kilka, obrazujących całość.
Grzeslaw Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Opukałem dzwiek na całej długości jest taki sam. Dziś już ciemno.. więcej zdjęć zrobie jutro. Eh Ciekawe jeśli to peknięcie to czy gwarancja to uzna, bo na zjeździe odczułem jak by mnie coś pukneło od boku konar czy coś...
asked Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Jesli masz taki sam dźwięk to nie jest to pęknięcie. Pewnie jakis odprysk. Nie uderzyłeś czymś? Karbon pęka od środka wiec jak juz widzisz cos takiego na zewnątrz to zmiany w dźwięku byc musza. To tak jak z pęknięta szklanka...ona ma inny dzwiek niż ta cała. Raczej bym powiedział ze rama dostała jakimś kamieniem i masz pęknięty lakier.
adriansocho Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Ja bym próbował poruszać daną rurką i nasłuchiwał dźwięków trzeszczenia. Wygląda jak odprysk po uderzeniu czegoś twardego, ale może być oznaką pękania. Na pewno nie wróży nic dobrego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.