killy9999 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Staram się namówić moją dziewczynę do jeżdżenia w kasku (czyt. zaciągnąć ją do sklepu i nie wypuścić póki czegoś nie wybierzemy ). Byliśmy ostatnio mierzyć kaski i niestety pojawił się jeden zgrzyt, który chwilowo odsunął zakup w czasie: kitka. Akurat tak się składa, że jest upięta tam, gdzie kaski mają mechanizm regulacji obwodu głowy. Niespecjalnie wiem co z tym fantem zrobić, bo jako chłopak nie mam tego problemu. Czy są jakieś kaski robione specjalnie dla płci pięknej, które mają jakoś inaczej ulokowny mechanizm regulacji, np. niżej, żeby dało się przełozyć włosy nad nim albo bardzo wysoko żeby nie zahaczał? Wszelkie pomysły mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Giro ma ładną serię damskich kasków. Mojej Pani kupiłem model Verona i jest z niego bardzo zadowolona Nie dosyć, że pasuje kolorem do roweru to świetnie leży na głowie. I z kitką nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killy9999 Napisano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Super, dzięki za cynk, że jest damska linia kasków . Będę szukał czegoś z niższej półki cenowej (powiedzmy do 150PLN). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 W tej cenie trafisz coś z tej serii zakładając zakup nówki w internecie. Po konsultacji dowiedziałem się, że kitka jest wiązana nisko - pod pokrętłem regulacyjnym i nie ma żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.