Skocz do zawartości

[koła] Ryde DB19 + CST Gripper - Czy ktoś posiada informację na ich temat?

Goroo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W moim rowerze fabrycznie zostały zamontowane obręcze Ryde DB19 z oponami CST Gripper 40-622. Ostatnio chciałem sprawdzić co to za cuda i tu pojawił się problem. Prawie zero informacji. Czy ktoś z was ma może jakieś ciekawe informacje odnośnie tych rzeczy? Interesuje mnie waga, trwałość, opinie z użytkowania. Z tego co wiem masa kół jako masa rotująca jest dosyć istotna więc warto wiedzieć na czym się jeździ.

Napisano

Ok. widzę że dla innych użytkowników forum zestaw który podałem wyżej jest tak samo zagadką jak dla mnie.

W związku z tym sam podrążyłem temat. Napiszę co ustaliłem może komuś w przyszłości się przyda.

Moje obręcze opisane są jak na poniższym zdjęciu:

post-184699-0-99334500-1431014898_thumb.jpg

etrto 622x19   double wall/m  ryde disc 19

Po moich poszukiwaniach jestem prawie pewien że jest to Ryde (Rigida) Taurus 19 w jakiejś dziwnej odmianie z zamaskowaną nazwą, przygotowana dla danego producenta rowerów. Obręcz Taurus19 wg producenta:

570 g = 622x19 (700C)

Disc specific, ######ng, tubeless and non-tubeless.

Pozostaje jeszcze opona. Jeśli ktoś coś wie to czekam na rozwiązanie zagadki :teehee:

Napisano

Nie wiem czemu nie moge edytować poprzedniego postu, teraz wygląda jak bym sam sobie ze sobą prowadził konwersację :) ale jak już założyłem temat to muszę skończyć w razie gdyby ktoś miał podobny problem w przyszłości.

Wiec tak.

Dzisiaj lekko rozłożyłem przednie koło i poważyłem.

Koło 622x19 (ww. obręcz , szprychy + piasta Formula) = 1183 gramy

Dętka CST = 160 g

ww. opona CST = 582 g

Jeśli chodzi o oponę to właściwości jezdne raczej słabe. Na mokrym jest tragedia, raz juz mi uciekło przednie koło na asfalcie i to nawet nie przy jakiejs bardzo agresywnej jeździe. skończyło sie na paru obtarciach. Na piasku i w błocie troche tańczy. Raczej nie polecam.

Wszystkie rzeczy o których pisałem zamontowane były fabrycznie w rowerze Winora Yacuma 2015.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...