Goroo Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Witam, W moim rowerze fabrycznie zostały zamontowane obręcze Ryde DB19 z oponami CST Gripper 40-622. Ostatnio chciałem sprawdzić co to za cuda i tu pojawił się problem. Prawie zero informacji. Czy ktoś z was ma może jakieś ciekawe informacje odnośnie tych rzeczy? Interesuje mnie waga, trwałość, opinie z użytkowania. Z tego co wiem masa kół jako masa rotująca jest dosyć istotna więc warto wiedzieć na czym się jeździ.
Goroo Napisano 7 Maja 2015 Autor Napisano 7 Maja 2015 Ok. widzę że dla innych użytkowników forum zestaw który podałem wyżej jest tak samo zagadką jak dla mnie. W związku z tym sam podrążyłem temat. Napiszę co ustaliłem może komuś w przyszłości się przyda. Moje obręcze opisane są jak na poniższym zdjęciu: etrto 622x19 double wall/m ryde disc 19 Po moich poszukiwaniach jestem prawie pewien że jest to Ryde (Rigida) Taurus 19 w jakiejś dziwnej odmianie z zamaskowaną nazwą, przygotowana dla danego producenta rowerów. Obręcz Taurus19 wg producenta: 570 g = 622x19 (700C) Disc specific, ######ng, tubeless and non-tubeless. Pozostaje jeszcze opona. Jeśli ktoś coś wie to czekam na rozwiązanie zagadki
Goroo Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Nie wiem czemu nie moge edytować poprzedniego postu, teraz wygląda jak bym sam sobie ze sobą prowadził konwersację ale jak już założyłem temat to muszę skończyć w razie gdyby ktoś miał podobny problem w przyszłości. Wiec tak. Dzisiaj lekko rozłożyłem przednie koło i poważyłem. Koło 622x19 (ww. obręcz , szprychy + piasta Formula) = 1183 gramy Dętka CST = 160 g ww. opona CST = 582 g Jeśli chodzi o oponę to właściwości jezdne raczej słabe. Na mokrym jest tragedia, raz juz mi uciekło przednie koło na asfalcie i to nawet nie przy jakiejs bardzo agresywnej jeździe. skończyło sie na paru obtarciach. Na piasku i w błocie troche tańczy. Raczej nie polecam. Wszystkie rzeczy o których pisałem zamontowane były fabrycznie w rowerze Winora Yacuma 2015.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.