Skocz do zawartości

[opony] Scott Oxyd

cola

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dlugo nie nacieszylem sie swoim rowerkiem ;)

Przebilem przed chwila opone.

Chcialbym zakupic jakies inne opony. Nie wiem czy te ktore byly razem ze Scott'em byly dobra czy nie. Jezdze troszke po asflacie (20%), reszta teren - piach, trawa, etc... Oznaczenie na oponie 50-559 (co to jest?) 26x2.0 Scott Oxyd.

pozdrawiam

Konrad

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jeżdże na tych samych oponach i bardzo mi one odpowiadają. To typowe opony XC. Mają niskie opory toczenia na asfalcie. Moim zdaniem w terenie sprawują się dobrze jeśli jest sucho. W kwestii przebić- każdą można przebić, nie ma reguły. Są jeszcze mocniejsze wersje Oxydów z większym oplotem- oznaczenie TPI. Zobacz na stronie Scotta. Ja pompuję do 3 atmosfer i nie mam problemu dziurawej dętki. Co do innych opon mogę zaproponować Continental Explorer Pro. Używam ich w drugim rowerze. Doskonałe trzymanie w terenie, ale mają trochę miękką gumę i szybko zyżywają się na asfalcie jak się na nim dużo jeździ.

Napisano

opony scott oxyd bardzo dobre przekonałem sie jak pozyczałem rower od wujka :) dobrze trzymaja w kamienistym terenie i w błocie. dobrze gdy tylnaopona jestzamontowana przecinie ze strzałka która pokazuje kierunek jazdy:D wtedy tez dobrze pracuje.

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Jako że chwilowo mam ją luzem i dopiero dzisiaj chcę założyć spakowałem do plecaka, jak będę wracać ze szkoły wpadnę do jakiegoś warzywniaka. Chyba nie powinni mieć obiekcji? Oponka w woreczku, wersja niebrudząca :)

EDIT:

No więc opona w wersji 60TPI z woreczkiem foliowym i niewielką ilością brudu/kurzu (bo już na niej jeździłem) waży równiutkie 500g ;)

Napisano

Nie, to nie drutówka ;)

Jest kilka wersji tej opony różniące się ilością oplotu (no i jest jedna UST) a więc i wagą :P Moja to 60TPI czyli ta po katalogowo 95zł (dane ze strony scotta). A w warzywniaku koło szkoły bynajmniej krzywo nie patrzyli, położyłem na wagę, odczytałem, podziękowałem i poszedłem :P

Napisano

Witam, ja użytkuję te oponki, a dokładniej wersję bezdętkową 120 TPI DC, jak dla mnie rewelacja, wcześniej jeździłem na Racingach Ralphach i jak dla mnie Scotty są odczuwalnie lepsze, lepsza przyczepność i na pewno mocniejsze, na Oxyd-ach nie złapałem jeszcze żadnej gumy, a na Racingach zdarzało mi się to nawet dość często, dodam że były to też bez dętki.

Waga wersji UST 2.0 - 700g.

Pozdrawiam.

Napisano

Hm ja je miałem w rowerze gotowym :) Jak masz sklep Scotta w Lublinie to może przejdź się i potarguj :D Ostatnio były na allegro ale nie wiem czy ta wersja, w ogóle w necie z tego co widzę to ciężko je dostać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...