kosok Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Witam. Mam pytanie odnośnie ram rowerów polskich producentów, a dokładnie: Northtec, Unibike i Kross. Czy ramy tych producentów różnią się jakoś znacznie jeśli chodzi o wytrzymałość, komfort jazdy(geometrie) ?? a może są jakieś inne różnice? Dodam, że chodzi o ramy rowerów crossowych w cenie około 2000 zł/rower. Pozdrawiam.
Rulez Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Jeśli chodzi o geometrię, różnią się zdecydowanie (np. Norhtec ma dłuższe ramy) Kross ma wysokie główki ramy, Unibike w rozm 17/19" ma krótkie ramy i niskie główki ramy - co za tym idzie pozycja zajmowana na poszczególnych rowerach będzie różna ... jakość wszystkich ram jest zbliżona.
kosok Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Czyli na ramie którego producenta pozycja będzie jak najbardziej wyprostowana, a na którym jak najbardziej pochylona? Mam 180 cm wzrostu, a żona 177 cm, ponieważ chcę dwa rowerki zakupić
kosok Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Pytałem i o pozycję jak najbardziej wyprostowaną oraz o pozycję jak najbardziej pochyloną....podałeś jedną firmę dlatego pytam...
Rulez Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Pochylona to zależy jaką się ramę wybierze ... Northtec 17" ma ramę o długości takiej jak Kross 19", przy tym główka o 20 mm niższa, Unibike 19" jest krótszy niż Northtec 17" i ma od niego główkę niższą o 10 mm, - więc będzie garb ... Northtec 19" ma długą ramę ale i głowkę 150 mm - więc w Northtecu można wybierać - rama 17" nieco mniej wyprostowana niż Kross 19", natomiast rama 19" bardziej wyciągnięta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.