timex550 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam. Od razu przejdę do rzeczy. Otóż, jako że mój obecny napęd po (nieco ponad) 3 dość intensywnych sezonach zaczyna padać, musiałem się zdecydować na kupno czegoś nowego. Obecnie jeżdżę na secie 3x9: przerzutka przód - Tourney FD-TX50 (jeszcze pod 3x7 ) przerzutka tył - Alivio RD-M430 łańcuch - HG53 kaseta - CS-HG30 korba FC-M442 (Octalink) Teraz planuję złożenie czegoś takiego (też 3x9, bo nie chcę zmieniać manetek): przerzutka przód - Deore XT FD-M771 (już zakupiona) przerzutka tył - Deore XT Shadow FD-M772 łańcuch - Deore XT HG93 kaseta - Alivio CS-HG400 korba Alivio FC-M4050 (HTII) Za całość (poza przednią przerzutką, którą już kupiłem) mogę zapłacić 520 zł (przesyłka gratis). I tu pojawia się moje pytanie - czy warto kupować taki zestaw, czy lepiej zaoszczędzić równo 100zł kupując przerzutkę tylną Alivio Shadow RD-M4000 i łańcuch HG53? PS. Używam manetek Deore M590, a co do suportu, to chcę Accenta BB-EX1 (głównie dla wygodnej wymiany łożysk). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun1 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Przednie blaty juz tsk zniszczone ze tez wymienic musisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Problem nie leży w blatach (chociaż największy jest nieco krzywy) a samym mocowaniu korby, które już złapało spory luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.