Skocz do zawartości

[koła] Pancerne ok 500 sztuka za nowe.

9452130

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję mocnych kół. Ważę 120kg i teraz po kilku zjazdach obecne koła muszą być centrowane. Rozmiar 26. 

Myślałem o ok 450 zł za piastę plus obręcz.  Jakiś pomysł? Waga się nie liczy. Ważne za to by były gotowe pod system bez dętki dętki.

Jeśli potrzebne są jakieś dane proszę pytać.  Amortyzator Rock shox recon silver tk. 

Napisano

Myślałem o czymś od mavica lub sunrimsa z obręczy. Słyszałem o wielu z nich dobre opinopinie. Te wydają się ok ale raczej to taki kompromis wagi i wytrzymałości. A przy mojej wadze rower może mieć i i 20kg :D

• Mod Team
Napisano

Poszukuję mocnych kół. Ważę 120kg i teraz po kilku zjazdach obecne koła muszą być centrowane.

Pytanko: kto Ci kółka centruje? Żeby nawet było kółko na najwytrzymalszych częściach to jak źle wycentrowane (ważne jest uwolnienie naprężeń ze szprych podczas tej czynności) to po jakimś czasie się pokrzywi.Dlatego radzę najpierw dać kółka do zrobienia do dobrego fachury kołodzieja, a jak to nie pomoże to rozglądać się za pancerniejszymi częściami.

Napisano

Pytanko: kto Ci kółka centruje? Żeby nawet było kółko na najwytrzymalszych częściach to jak źle wycentrowane (ważne jest uwolnienie naprężeń ze szprych podczas tej czynności) to po jakimś czasie się pokrzywi.Dlatego radzę najpierw dać kółka do zrobienia do dobrego fachury kołodzieja, a jak to nie pomoże to rozglądać się za pancerniejszymi częściami.

3 różne osoby już.  Koła poszły na stracenie wczoraj. 

Założyłem dziś oryginalne od roweru rockrider 8.1 z nowymi dętkami i oponami race king 2.2. Dętki zalane. Zobaczę ile to wytrzyma ale jakoś niedługo będę już brać kolejne. Bardzo mi zależy na UST i wytrzymałości. 

Napisano

ale zabawa, malo nie wazysz:)ja w zimie 110kg+15kg rower robi sie tez niezle;/- jezdze na mavicu.Wrzuc ex 823 i bedzie ok jak Ci ktos porzadnie zalecie na dobrych szprychch:). Dobrze ze masz dozywotnia gware na rame:).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...