lysyadin Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witajcie, Niedawno radziłem się Was odnośnie roweru. Dzisiaj przyszedł czas by zakupić spodnie. BARDZO, ale to BARDZO was proszę o pomoc. Jestem z okolic Poznania, także jeśli ktoś mieszka niedaleko, proszę o pomoc. Przejechałem przez tydzień ok 100 km na 3 raty. Po pierwszym dniu nie mogłem siedzieć. Niby spokojnie się jechało, niby się nie szalało, a d**a tak mnie bolała, że masakra. 3 dni wolnego kolejne 30 km i następnego dnia 40. Dzisiaj siedzę o poduszce.. Czytałem wiele postów i każdy chwali co innego, wiadomo - każdemu co innego przypasuje, ale proszę o radę bo nawet nie wiem w co mam celować :/ Czytałem, że wkładki żelowe są super, ale wszystko się poci, że wybór z decathlonu tak- ale modele 700 i w dodatku z wkładką pomarańczową (co za różnica jaki kolor? ), kilka osób chwaliło Biemme z wkładką X09. A ja nic nie wiem :/ Ważę sporo bo ok 110 kg, wzrost 185 cm, także siłą rzeczy przyciskam d**sko swoją masą. Mam nadzieję, że pomożecie w wyborze, bo póki co, jeżdżę w legginsach, których kiedyś biegałem, ale chyba przez tydzień nie wsiądę na rower :/ Myślę, że najlepsze będą spodnie z szelkami - ostatnio leginsy zjeżdżały jak oszalałe :/ I nie wiem czy spodnie krótkie, czy może 3/4.. Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobson Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 kup sobie spodnie danielo (269pln), polecam, najlepsze wkładki jakie miałem okazje nosić. a siodło masz dobrane do dupy? - to podstawa BTW: nie wyobrażam sobie jazdy bez wkładki, w leginsach do biegania. I jeszcze w bieliźnie... Jak kupiłem nową szosę w zeszłym sezonie a do domu miałem daleko, MUSIAŁEM się przejechać. Takie tam szybkie 10km w cywilnych ciuchach... cierpiałem. Polecam także najtańsze spodenki z decathlonu (39pln). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Same spodenki z wkładką problemu bolącego tyłka całkowicie nie wyeliminują. Będzie trochę bardziej komfortowo ale tyłek musi się przyzwyczaić do siodła, szczególnie jeśli wcześniej nie jeździłeś zbyt wiele. Co do spodenek to wkładki żelowe uważam za wygodniejsze, trwalsze i bardziej higieniczne niż piankowe. Szelki jak najbardziej polecam, bardzo dobrze trzymają spodenki na swoim miejscu. Warto zwrócić uwagę aby były wykonane z przewiewnego materiału i nie posiadały drażniących szwów. Na lato lepsze będą raczej spodenki krótkie, w 3/4 się zagotujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość forestowy Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Ewidentnie syndrom dziewiczego tyłka "Wylecz" tyłek i zmień metodę: 10-15 km a codziennie. Po tygodniu zwiększ do 20tu i po kolejnym zapomnisz o bólu na takich dystansach. Spodenki mogą być najtańsze. Pod warunkiem oczywiście że masz w miarę dobrane siodełko. Miałem podobnie, a teraz do 50 km mogę bez pampersa zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyadin Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witajcie! Jeśli chodzi o siodełko mam standardowe z roweru: GIANT TALON 1 LTD 2015. Na rowerze ostatni raz jeździłem z 10 lat temu, w dodatku takim wiecie... komunijnym z tesco za 200 zł... Na pewno przyzwyczajenie zrobi swoje, wszak wiele lat nie siedziałem na rowerze. Nie wspomnę o nogach, ból niesamowity :/ Jeśli można, proszę o konkretne linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobson Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 źródło: http://medicycling.eu/artykul-12-prostata_vs_siodelko.html o doborze siodła jest mnóstwo informacji w necie. Odpowiednio dobrane siodło (szerokość) to najważniejszy punkt w rozwiązaniu Twoich problemów. Jak już będziesz miał odpowiednie siodło to kup gacie z wkładką, nawet najtańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarko1 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam, Jestem nowy na forum z niewielkim dorobkiem przejechanych km. W tym sezonie dość mocno musiałem odświeżyć szafę i znalazłem firmę w okolicach Poznania (w Swarzędzu). Z tego co widzę to może masz w miarę blisko żeby podjechać i zobaczyć co mają dla Ciebie ciekawego. Ceny jak to ceny zawsze za wysokie dla kupującego . Zobacz na stronce www.martombike.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 możesz sprawdzić jeszcze ofertę: verge, vitesse, bcm novatex Mam spodenki z martombike i szczerze polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyadin Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Tak czytam i myślę, że może faktycznie mam kiepskie siodełko, albo... źle wyregulowane... w sensie że za daleko odsunięte... jutro może znajdę chwile poczytam o regulacji może zmierze kości i będę wiedział coś więcej. Póki co jeśli nie nadwyrezam waszej życzliwości proszę o jakieś konkrety odnośnie siodelek i spodni. Bo pewno czeka mnie zakup jednego a moze i drugiego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobson Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 żeby podać konkret siodła musisz podać wynik pomiaru. spodenki: http://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-mskie-300-czarne-id_1726857.html dostawa gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyadin Napisano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witajcie Panowie Pewnie mnie zaraz wyśmiejecie, ale chyba znalazłem przynajmniej jedna przyczynę bólu tyłka... Dzisiaj rano wsiadłem na rower i po przeczytaniu tego artykułu ( http://na-rower.com/jak-ustawic-siodelko-w-rowerze/ ) zacząłem oglądać siodełko.. Okazało się, że jest cofnięte na max do tyłu, nie wiem jakim cudem, może z mojej winy, może tak było a może się rozregulowało. Niemniej usiadłem dalej w tył i ku mojemu zdziwieniu po przejechaniu 5 km całkowicie ból ustał... Czyli wychodzi na to, że siedziałem na samym "wąskim" odcinku siodełka, więc siłą rzeczy kości znajdowały się w bardzo hmmm niewłaściwym, mówiąc delikatnie, położeniu... Zaraz znajdę troszkę czasu więc wyreguluję sobie siodełko wg tego artykułu i mam nadzieję, że będzie lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Jeśli chcesz zainwestować w coś porządnego w myśl zasady, że nie stać mnie aby kupować coś taniego (i beznadziejnego) to przejedź się do Novatexu w Puszczykowie i tam Ci doradzą. Przy okazji zrobisz sobie dalszą wycieczkę Jeżdżę od ładnych kilkunastu tysięcy kilometrów w ich spodenkach, model Vezuvio i na żadne inne ich nie zamienię. Wkładka nic kompletnie się nie zmieniła, grubość ta sama, szwy w spodenkach nie puszczają. Dla mnie ideał. Z Decathlonu mam długie spodnie zimowe z wkładką 700 pomarańczową i również jestem z nich bardzo zadowolony. Nie napisałeś nic o kwocie jaką chcesz wydać. Masz pytania, pisz śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mychu Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Przyłączę się do tematu bo również szukam spodni. Zależy mi na jakości, wygodzie, dobrej wkładce i na tym by nie wydać na nie fortuny (np kupując na wyprzedaży). Chciałbym z ceną spodni zmieścić się do ok 120 zł, no chyba ze kupię zestaw z koszulką to ok 250 zł za całość Moje typy: 1. Decathlon B'TWIN seria 700 XC z niebieską żelową wkłądką (zeszłoroczne) w cenie 119 zł (przecena ze 189zł) - takie jak tutaj tyle że niebieskie http://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8297863.html 2. Spodenki z zestawu Vezuvio Pro, polecanego w tym wątku, z wkładką HT90. Za 199 zł jest cały zestaw (przecena z 345 zł) http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/flamepro_blue_koszulka_spodenki.html Co byście bardziej polecili? Czy seria 700 B'TWIN jest ok? W tym roku jej nie widzę, jest za to seria 520 z niebieską wkładką. Czyżby zastąpiła zeszłoroczną wersję 700? Jak sprawują się te ciuchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domins Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Od soboty w sklepach firmowych CCC można kupić spodenki i koszulki teamowe. Spodenki są bardzo dobrej jakości 219 złotych( był upust 20 % w sobotę). Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 wczoraj kupiłem KOLARKI ROWEROWE 520 CZARNO-NIEBIESKIE B'TWIN i dzisiaj przetestowałem zrobiłem 50km po lesie i moje 4 litery czuję się całkiem dobrze (wcześniej robiłem 40-60km) i musiałem kończyć jazdę ze względu na ból tyłka, a dziś idę jeszcze dokręcić po asfalcie.fajne spodenki, szelki trzymają by się nie zsuwały, na nogawkach też fajne gumki które trzymają spodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek121 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Też kupiłem te 520 Btwin. Jak na razie po krótkim teście to super odczucia. Pierwsze moje gatki na szelkach (i pierwsze tak drogie ) i rewelacja. Nic nie uciska nie małego już brzucha, nie ma żadnych sznurków, gumek. A wkładka rewelacja. Mam jeszcze wątpliwości jak to będzie w dłuższej trasie z sikaniem ale myślę, że są na tyle elastyczne, że nie trzeba się będzie rozbierać do rosołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Zawsze można przez nogawkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat0920 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Również szukam spodenek na lato tylko najlepiej w białym kolorze. Może nie całkowicie białe ale czarne jakoś mi nie przypadają do gustu. Mój budżet to max 350 zł za komplet z koszulką. Jeśli macie jakieś godne polecenia to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.