Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 12.12 STS problem

pniaku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od razu napiszę, że jestem laikiem w sprawach rowerowych, i dopiero zaczynam swoją przygodę ;)

Zakupiłem dziś licznik SIGMA 12.12 STS, bezprzewodowy. Mam problem z konfiguracją, przez cały czas migają mi zera.

Według instrukcji i mojego rozumowania powinno być ustawione tak jak jest chyba ? Może źle ustawiłem obwód koła patrząc na tą tabelę ?
Może trzeba ten czujnik jakoś osobno uruchomić? Albo obrócić ? Magnez próbowałem obracać. Wiem, że powinno się kręcić kołem tak długo aż przestaną mrygać zera, lecz najpierw kręciłem, później przejechałem całe osiedle i nic, w dalszym ciągu to samo.

Może ktoś pomoże? 

1e1b7939c3fd.jpg

0c0fcb864ad3.jpg

12a919e4b4ef.jpg

6c622462208d.jpg

5545ce230630.jpg

No sęk w tym jest. Na nadajniku jest przycisk, jak się przytrzyma to zapala się albo czerwona albo zielona dioda, trzeba to jakoś skonfigurować? 

Piszę posta pod postem, bo nie mogę edytować :(

Ok, wyczaiłem, sensor był za daleko od magnesu, już działa. Tylko teraz pytanie, czy obwód mam dobrze ustawiony patrząc na tabelkę ? 

Jutro właśnie tak to właśnie zrobię, tylko nie wiedziałem dokładnie jak to wygląda z tym iso, teraz już wiem, że trzeba po prostu wprowadzić wynik w milimetrach :)

Dzięki wielkie Wam wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...