adik97 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Witam, posiadam rower MBike Renegade 0,3 i mam w nim amor Suntoura XCM SF7 (tyle mi o nim wiadomo). Chodzi mi o to, czy w tym amorku (nie posiada on blokady) mogę dokupić blokadę skoku dla XCM-ów? Pewnie będą odpowiedzi, żebym zainwestował w nowy, ale z góry mówię, że nie posiadam takich funduszy. Właściwie nawet na jego pracę nie narzekam bo w terenie mało jeżdżę, bardziej po szosie, nazwijmy to "turystycznie" brak mi jedynie blokady, szczególnie na podjazdach. Z góry dzięki za każdą odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Chodzą słuchy, że da się to przerobić kupując tłumik, który ma wbudowaną blokadę, ale czy jest sens? To jest bardzo duża ingerencja w "amortyzator"... A nie myślałeś o zmianie widelca na sztywny? Aluminiowe można kupić za niecałe 200 zł, a na dodatek zyskałbyś sporo na wadze roweru... Nawet w terenie dużo byś nie stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Zrobić to nie problem. Problem tkwi w kosztach. Kartridż kosztuje ~100zł. Ale żeby nie było zbyt pięknie, potrzebujesz jeszcze korka za ~50zł i pokrętła blokady za ~30zł. Plus wysyłka. 200zł za wrzucenie blokady skoku w, nie ukrywajmy, beznadziejny widelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Fenthin ma rację , za wysokie koszty żeby się opłacało. Nowy taki już kupisz za nie dużo więcej. http://allegro.pl/suntour-xcm-hlo-100-mtb-allmountain-2013-pivoty-cz-i5016619923.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Czego jak czego, ale XCM bym nie kupował. XCR to minimum. Konstrukcja niewiele droższa, a odpłaci się dłuższą i lepszą pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 "do szeroko rozumianej dyscypliny ALL MOUNTAIN" Czego to nie wymyślą... Toż sam producent ostrzega na nim dużą żółtą nalepka żeby nie używać do żadnej ostrzejszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi