Didus Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Siema. Jak zdjąć taką jakby osłone co jest przed konusem. Nie mogę tego zdjąć nie wiem jak a jestem u Ojca bo ma w miare ogarnięte narzedzia podstawowe rowerowe i chciał bym zobaczyc co jest przyczyną dziwnego trykania w kasecie oraz luzu... Na fotce widać oco mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Jak pamiętam, to wystarczy to podważyć śrubokrętem i to wyskoczy, czyli to jest zamontowane na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didus Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Dobra to zdjęte udało się delikatnie popukane młoteczkiem i palcem wyjęte. Ale tej jak by to nazwać jak by nakrętki z dwoma przerwami na klucz nie idzie odkęcić dowalone na maxa.. ( dorobiony ) klucz strzela a to nie drgnie :/ jakięs pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 http://endurorider.pl/2011/02/jak-rozebrac-bebenek-w-piascie-shimano-instrukcja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didus Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Dzieki co przyjde posta napisać to ojciec jakoś to zdejmuje i nie chce mi powiedzieć jak ale informacje przysfojone.. kupa rdzy i odciśnięte lekko kulki dodam fotki po złożeniu koła i jak możecie Panowie to doradzicie i powiecie czy idzie to wymienić czy to większa zabawa się szykuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzak Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Nie żebym się specjalnie znał, ale jak coś działa, tym bardziej jeśli chodzi o bębenek kasety, to bym tego nie rozbierał Ps: jak ci się posypia kulki to zdaj nam relacje ze zbierania ich hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didus Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Wiesz ojciec jest ogarnięty lata na kolarce od nastu lat i robi sobie sam rower ale kolarka to co innego a w Giancie jeszcze sie tak nie bawił właśnie kuleczki składa wszystko robione precyzyjnie ;P ale czy złoży zobaczymy xD . co do kasety działa ale coś mi strzelało strasznie co jakiś czas i dlatego zostało to rozłożone na perwno nie bez przyczyny zresztą pisałem o tym troszke niżej. z 2/3 tematy. Wyrobione miski te co się wyciąga + kulki i delikatnie wyrobione miski w piaście oraz konus :/ brakowało też 2kulek sporo rdzy i susza. Nie miaem tego koła od nowości. ale niby wszystko robione na czas. I teraz pytannie bo piaste bedzie trzeba pewnie wymienić na nową i czy bardziej się opłaca wymienic piastę czy kupic gotowe koło. max wsio do 200zł Mam : PIASTY: Shimano HB-M475-L Disc 6śrub pod tarczówki OBRĘCZE: CH18 aluminium 32ot W planach po majówce były SLX-y ale nie wiem czy warto teraz kupować na tą piaste zakładać. Delikatnie czuć takie ocieranie kulek ale delikatnie bo wyrobione ale nie ma już trzasków bo zostało to wyczyszczone i nasmarowane jak powinno być. Edytowane 1 Maja 2015 przez Didus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi