Skocz do zawartości

[ Stojak Serwisowy ] Do 100 zł

Markovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :) Szukam stojaka serwisowego do regulacji / mycia / konserwacji i szukam stojaka podobnego do stojaków genio. Generalnie chodzi mi o to aby rower mocowany do stojaka był w ten sposób : 

2876e5d0eabcff28f63eba71b884b8a8e8689a6f

msHF1xkrmG4BSIZ8gk6czhg.jpg

Gdyby ktoś mógłby polecić jakiś w miare dobry do domowego grzebania i przy tym nie zbyt drogi bede wdzieczny. Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

odświeżę, bo się zastanawiam nad stojakiem Bitula. Ma ktoś jakieś doświadczenie z nim? Nie będę z niego często korzystał raczej więc nie chcę wydawać kasy na jakiś super ultra pro stojak.

Napisano

Nie miałem w planach stojaka w ogóle kupować ale cena mnie zachęciła, a ciekaw jestem jak od strony praktycznej to wyglada. Nie spodziewam sie kosmicznego działania bo nie o to tu chodzi.

Napisano

O dzięki ;) na początek sobie wezmę taki. Jak mi sie spodoba dłubanie przy rowerze to pomyśle nad czymś innym. Ale przy podstawowym serwisie domowym powinno starczyć.

Napisano

Wiesz. wolę coś pokazać i wytłumaczyć jak wiem.. sam już tu miałem nie jeden pocisk jak czegoś nie wiedziałem... od tego jest forum by pomagać wytłumaczyć a nie ciskać nie wszyscy to encyklopedia ^^ a tak to widzisz i wiesz co i jak :) cieszę się że pomogłem ;P

W nagrodę możesz mi dać pkt reputacji ;P

Napisano

Zwróćcie uwagę, że na tym stojaku można co najwyżej nasmarować łańcuch i to na klęczkach, koła przedniego już nie zdejmiesz. 
Natomiast dobrze się sprawdza, do codziennego parkowania roweru, co by się nie poobijał za bardzo. 

Napisano

Bardziej mi chodziło o ustawienie przerzutek na przykład czy zdjęcie kasety. Bo do tej pory jak sie tylko rower opiera o sciane to sobie tego w ogóle nie wyobrażam.

Napisano

Jest na forum temat, jak można sobie taki stojak wykonać samemu.... Ja swój mam spawany z nierdzewki, jest lekki i praktyczny. Dostosowany jest do "parkowania" na nim dwóch rowerów (żeby ograniczyć miejsce - dwa stojaki nie są potrzebne), a w razie potrzeby mogę na nim podnieść tylne lub przednie koło do drobnych napraw.

Do większych napraw posiadam jednak stojak z Lidla, po kilku modyfikacjach (nie każdy potrzebuje) jest bardzo dobry i jak dla mnie wystarczający.

Napisano

Tę podpórkę z zamieszczonego zdjęcia to raczej trudno nazwać stojakiem serwisowym. Chyba że ktoś to ustawi na stole, a i tak wiele w ten sposób nie zwojuje. Stojak powinien umożliwiać złapanie roweru za którąś z rur tak żeby był dostęp do każdego elementu, być stabilny i mieć regulację wysokości. Do tego mile widziana półeczka na narzędzie i śrubki. Taki podpórko-stojak nie ma żadnej z tych cech.

Napisano

Ja tam nie wiem w Rowerowym maja takie 2/3 stojaki łapane za tyłek i świetnie sobie radzą ^^ z przodu koła zdejmują i stawiają na widelcu tył nie spada.. dają radę jak by był zły to by na nich nie robili.. . Ale kto co lubi jeden woli tego typu inny kupi lepszy lub gorszy :P

Najlepiej wpisz na YT stojak serwisowy i powinno coś być pokazane jakie mają i jak się sprawdzają będziesz najlepiej wiedział co i jak.. .

Napisano

Mają małe stołeczki ;P toć naprawy przy rowerku to nie jak przy aucie ;) Ściągasz koło i na stół jak pacjenta :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...