Markovsky Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Witam Szukam stojaka serwisowego do regulacji / mycia / konserwacji i szukam stojaka podobnego do stojaków genio. Generalnie chodzi mi o to aby rower mocowany do stojaka był w ten sposób : Gdyby ktoś mógłby polecić jakiś w miare dobry do domowego grzebania i przy tym nie zbyt drogi bede wdzieczny. Pozdrawiam
Buno Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 W tej cenie lidlowy stojak rządzi Choć chwyt nie przypomina tego, który podlinkowałeś.
OdiLV4 Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Ja bym poczekał, raczej czerwiec-lipiec znów się pojawią...
Szy3ki Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 A może coś takiego ? Uchwyt taki jak byś chciał http://allegro.pl/stojak-serwisowy-do-naprawy-roweru-rower-zr-dg39-i5209509142.html albo taki http://allegro.pl/serwisowy-stojak-rowerowy-serwis-naprawa-na-rower-i5197838815.html
ummagumma Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 odświeżę, bo się zastanawiam nad stojakiem Bitula. Ma ktoś jakieś doświadczenie z nim? Nie będę z niego często korzystał raczej więc nie chcę wydawać kasy na jakiś super ultra pro stojak.
Didus Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 STOJAK SERWISOWY DO NAPRAWY ROWERU ROWER ZR-DG39 na allegro 109zł sam o nim myślę
ummagumma Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Nie miałem w planach stojaka w ogóle kupować ale cena mnie zachęciła, a ciekaw jestem jak od strony praktycznej to wyglada. Nie spodziewam sie kosmicznego działania bo nie o to tu chodzi.
Didus Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Ten co Ty chcesz jest też praktyczny miałem kiedyś taki ( nie tej firmy ) do szosówki i byłem zadowolony więc osobiście mogę polecić . Teraz sobie do MTB kopiłem taki pokojowy łapie się za szybko zamykacz OO podobny mam obecnie w Auchan za 27zl http://x-bike.pl/25-thickbox_default/stojak-rowerowy-serwisowy-superb.jpg
ummagumma Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 O dzięki na początek sobie wezmę taki. Jak mi sie spodoba dłubanie przy rowerze to pomyśle nad czymś innym. Ale przy podstawowym serwisie domowym powinno starczyć.
Didus Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 A tak to wygląda co Ty chcesz http://maister.pl/wp-content/uploads/2013/09/DSC06823cc.jpg więc przy rowerki sam wsio zrobisz z nim W rowerowym tam co zaglądam mają tylko takie co Ty chcesz i ciągle coś dłubią przy rowerach więc myślę że jest wystarczający
ummagumma Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Dzięki że Ci sie zdjęcie chciało wrzucić. Spoko to wyglada. To na dniach zamówię na to wychodzi.
Didus Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Wiesz. wolę coś pokazać i wytłumaczyć jak wiem.. sam już tu miałem nie jeden pocisk jak czegoś nie wiedziałem... od tego jest forum by pomagać wytłumaczyć a nie ciskać nie wszyscy to encyklopedia ^^ a tak to widzisz i wiesz co i jak cieszę się że pomogłem ;P W nagrodę możesz mi dać pkt reputacji ;P
ummagumma Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Zawsze jak u kogoś w praktyce się zobaczy to bezpieczniej. Wprawdzie pieniądze niewielkie ale w błoto też przecież nie ma co wyrzucać
siimon Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Zwróćcie uwagę, że na tym stojaku można co najwyżej nasmarować łańcuch i to na klęczkach, koła przedniego już nie zdejmiesz. Natomiast dobrze się sprawdza, do codziennego parkowania roweru, co by się nie poobijał za bardzo.
ummagumma Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Bardziej mi chodziło o ustawienie przerzutek na przykład czy zdjęcie kasety. Bo do tej pory jak sie tylko rower opiera o sciane to sobie tego w ogóle nie wyobrażam.
OdiLV4 Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Jest na forum temat, jak można sobie taki stojak wykonać samemu.... Ja swój mam spawany z nierdzewki, jest lekki i praktyczny. Dostosowany jest do "parkowania" na nim dwóch rowerów (żeby ograniczyć miejsce - dwa stojaki nie są potrzebne), a w razie potrzeby mogę na nim podnieść tylne lub przednie koło do drobnych napraw. Do większych napraw posiadam jednak stojak z Lidla, po kilku modyfikacjach (nie każdy potrzebuje) jest bardzo dobry i jak dla mnie wystarczający.
modrzew Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Tę podpórkę z zamieszczonego zdjęcia to raczej trudno nazwać stojakiem serwisowym. Chyba że ktoś to ustawi na stole, a i tak wiele w ten sposób nie zwojuje. Stojak powinien umożliwiać złapanie roweru za którąś z rur tak żeby był dostęp do każdego elementu, być stabilny i mieć regulację wysokości. Do tego mile widziana półeczka na narzędzie i śrubki. Taki podpórko-stojak nie ma żadnej z tych cech.
Didus Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Ja tam nie wiem w Rowerowym maja takie 2/3 stojaki łapane za tyłek i świetnie sobie radzą ^^ z przodu koła zdejmują i stawiają na widelcu tył nie spada.. dają radę jak by był zły to by na nich nie robili.. . Ale kto co lubi jeden woli tego typu inny kupi lepszy lub gorszy Najlepiej wpisz na YT stojak serwisowy i powinno coś być pokazane jakie mają i jak się sprawdzają będziesz najlepiej wiedział co i jak.. .
modrzew Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 To im jeszcze podrzuć poduszki do klęczenia
Didus Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Mają małe stołeczki ;P toć naprawy przy rowerku to nie jak przy aucie Ściągasz koło i na stół jak pacjenta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.