Skocz do zawartości

[Rower] kellys viper 40 vs 50

mo_ni_ka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,
planuję zakup roweru do jazdy mieszanej,
40% miasto, 60% lasy. Mam jednak spory dylemat z wyborem, zastanawiam się nad jednym z modeli Kellys; Viper 40 lub Viper 50 oba modele z 2014, w cenie odpowiednio 1100 i 1200 zł. Który z powyższych byście wybrali? Czy jest to dobra opcja dla osoby początkującej,czy też warto rozważyć innych producentów/modele? Z góry dziękuję za pomoc :)

Napisano

Odradzał bym Vipera 50 bo ma hamulce zoom na nich nie będzie ani przyjemnie ani cicho ani bezpiecznie. Po za tym mogą wyjść jaja ze specyfikacją

wHcxOuD.png

Napisano

Ychu dziękuję za radę, w takim razie viper 40 będzie ok czy raczej zastanowić się jeszcze nad czymś innym jak np. Kands energy 1300?

Napisano

Nemo2009 dzięki piękne, czyli tego vipera 40 lepiej odpuścić ? Osprzęt trochę słabszy ale mam wrażenie, że jakość pozostałych komponentów/wykonania ciut lepsza niż w Kandise, może moje laickie oko się myli, a może ze względu na to, że jestem kobietą zwracam uwagę na estetyczne pierdoły...oglądałam dziś też kilkuletnie wheelery pro z hydrauliką i deore za jakieś +/- 1600 zł i kompletnie zgłupiałam :( będę jeździć pewnie maks 2-3 razy w tygodniu po jakieś 20-30 km, trochę po lesie trochę po asfalcie/ścieżkach, sprawdzałam crossy i mtb, skłaniam się w stronę mtb, ale co konkretnie to już jest mega problem :/

Napisano

Dokładnie tego, mam go do kupienia za 1090 ziko i tak dumam czy dołożyć kilka stów i kupić coś lepszego, czy ewentualnie w nim coś wymienić z czasem, czy w ogóle szukać czegoś innego...szaleć raczej nie będę, ale chciałabym móc jeździć bez przeszkód kilka razy w tygodniu, bez obaw że się rozleci na dłuższej prostej.

Sorry to nie gold a helix, czyli ten:

http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/gorskie/hardtail-26/viper-40-shadow-gold/gold#.VUUsxqM9fFp

Napisano
tak dumam czy dołożyć kilka stów i kupić coś lepszego, czy ewentualnie w nim coś wymienić z czasem,

Co chciałabyś wymienić w Viperze ? W jakim kierunku chcesz iść ? 

W rowerach do 2000-3000 zł,najsłabszym ogniwem są widelce.

Napisano

Myślałam właśnie o widelcu i ewentualnie przedniej przerzutce..znalazłam jeszcze TNT 20 z 2014 za 1750 zł no ale jakby nie patrzeć przy zakupie dwóch rowerów z 2200 robi się 3500, a czy połkniemy bakcyla i będziemy regularnie jeździć tego nie wiem i pewnie stąd te dylematy :/ na plus TNT zdecydowanie widelec, manetki, przednia przerzutka no i koła 29..

Napisano

TNT 20 z 2014 za 1750 zł

Rower na lepszych częściach,niż poprzednie Vipery.Jednak widelec,taki sobie.

Tylko dlaczego koła 29" ?

Jesteś wysoką kobietą ?

Napisano

Wszyscy sprzedawcy twierdzili że 29 są takie fantastyczne ja przekonana nie jestem, zbyt wysoka też nie, raptem 172 cm, więc może lepiej odpuścić tego tnt?

Napisano

Problem w tym że znajomi raczej na 26 śmigają, byłam wczoraj w sklepie stacjonarnym i oglądałam wheelera na 29 bo sprzedawca twierdził że taki będzie dla mnie najlepszy, faktycznie gabaryt mnie przeraził i się nie zdecydowałam :/ no nic póki co obstaje przy tym viperze 40 może trafię jeszcze coś ciekawszego ale z budżetem +/- 1600 zł/rower i brakiem entuzjazmu do Kandsa to raczej nic lepszego nie znajdę :/

Dziękuję za pomoc! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...