Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Przesyłam zdj z tego amorka. Robiłem rulez tak jak mówisz ale jaka bd różnica od mechanicznego Jeszcze to
Rulez Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Mechanicznego nie można zablokować w czasie jazdy gdy amortyzator jest ugięty, hydrauliczny można zablokować nawet przy ugiętym amortyzatorze.
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 http://www.srsuntour-cycling.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Consumer/Bike/Exploded%20views/2014/SF14-NEX-DS-HLO-700C-50,63-(1).PDF to będzie to?
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Mechanicznego nie można zablokować w czasie jazdy gdy amortyzator jest ugięty, hydrauliczny można zablokować nawet przy ugiętym amortyzatorze. uginam blokuje dalej nie pójdzie później puszczam on wraca i juz nie ugina. o to chodzi?
seraph Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Tak, dokładnie o to. Czyli masz lepszy amortyzator kosztem opon, ale czy na pewno kosztem? Jeśli masz Kendy z wkładką to wcale nie są jakieś strasznie gorsze o Schwalbiaków...
radziuGD Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Tak. Jaki to model kendy wsadzili, bo może się okazać, że opony też są lepsiejsze.
seraph Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Kenda Khan to jest całkiem dobra opona i nie raz tutaj polecana jako tania alternatywa. Przejechałem na niej parę km i nie mogę powiedzieć, że to słabizna - nieźle się toczy.
ugupu Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Ale ci producenci nas robią w bambuko! Lepsiejsze dają nie gorsiejsze za te samo cene! Niedobre producenty...
Howard1991 Napisano 2 Maja 2015 Autor Napisano 2 Maja 2015 Rozumiem. No to teraz już wszystko jasne. Amortyzator wsadzili inny niż w specyfikacji, na szczęście lepszy niż powinien być. Opony nie są złe a innych zmian u siebie nie zauważyłem jak do tej pory także teraz tylko jeździć i sprawdzić jak się spisze ten rowerek. Dzięki za pmoc
ezios Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Można się rozwodzić czy wymienili na lepsze czy gorsze ale to jest jawne hamstwo producentów. Najlepiej jak się coś kupuje to sprawdzić co się bierze. Zrozumiałbym sytuację gdyby zapytali czy mogą być inne komponenty. Wielka firma się nachapała to teraz robi co chce.
tobo Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Sprzedawca i producent to w tym przypadku to samo? Jeśli kupiłeś u producenta zadzwoń i zapytaj dlaczego takie zmiany, szczególnie jeśli opony nie są na poziomie tych w specyfikacji. Jeśli kupiłeś u innego sprzedawcy zapytaj producenta czy w jego produktach występowały takie opony czy nie. Jeśli nie to masz powód zgłosić zażalenie sprzedawcy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.