Skocz do zawartości

[opona] Założona inna niż w opisie producenta

Howard1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mechanicznego nie można zablokować w czasie jazdy gdy amortyzator jest ugięty, hydrauliczny można zablokować nawet przy ugiętym amortyzatorze.

Napisano

Mechanicznego nie można zablokować w czasie jazdy gdy amortyzator jest ugięty, hydrauliczny można zablokować nawet przy ugiętym amortyzatorze.

uginam blokuje dalej nie pójdzie później puszczam on wraca i juz nie ugina. o to chodzi?

Napisano

Tak, dokładnie o to. Czyli masz lepszy amortyzator kosztem opon, ale czy na pewno kosztem? Jeśli masz Kendy z wkładką to wcale nie są jakieś strasznie gorsze o Schwalbiaków...

Napisano

Kenda Khan to jest całkiem dobra opona i nie raz tutaj polecana jako tania alternatywa. Przejechałem na niej parę km i nie mogę powiedzieć, że to słabizna - nieźle się toczy.

Napisano

Rozumiem. No to teraz już wszystko jasne. Amortyzator wsadzili inny niż w specyfikacji, na szczęście lepszy niż powinien być. Opony nie są złe a innych zmian u siebie nie zauważyłem jak do tej pory także teraz tylko jeździć i sprawdzić jak się spisze ten rowerek. Dzięki za pmoc

Napisano

Można się rozwodzić czy wymienili na lepsze czy gorsze ale to jest jawne hamstwo producentów.

Najlepiej jak się coś kupuje to sprawdzić co się bierze.

Zrozumiałbym sytuację gdyby zapytali czy mogą być inne komponenty.

Wielka firma się nachapała to teraz robi co chce.

Napisano

Sprzedawca i producent to w tym przypadku to samo?

Jeśli kupiłeś u producenta zadzwoń i zapytaj dlaczego takie zmiany, szczególnie jeśli opony nie są na poziomie tych w specyfikacji.

Jeśli kupiłeś u innego sprzedawcy zapytaj producenta czy w jego produktach występowały takie opony czy nie. Jeśli nie to masz powód zgłosić zażalenie sprzedawcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...