Skocz do zawartości

[opona] Założona inna niż w opisie producenta

Howard1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam w dniu wczorajszym zakupiłem nowy rower. W opisie na stronie internetowej producenta jest wyraźnie napisane że montowane są, tu cytuje : " Mocne koła stożkowe ubrane w opony Schwalbe CX - Comp z wkładką anty-przebiciową pozwalają na jazdę nawet w trudnych warunkach" W moim egzemplarzu są założone opony firmy "KENDA" Co mam robić? upominać się o wymianę na właściwe czy może starać o dodanie mi jakiś dodatków do roweru?

Napisano

Sprawdź stronę producenta bo np Kellys ma napisane tak:wHcxOuD.png

i nic z tym nie zrobisz. Jeśli jednak nigdzie nie ma takiego napisu zadzwoń do sklepu i się zapytaj jak to jest.

Napisano

Eh. No jest Kolego tak napisane

Czyli dobrze myślałem że  to Kellys? Sprawdź co jeszcze Ci tam wsadzili innego. Swoją drogą niezłe jaja , napiszą że hamulce to np slx a dadzą 395 no nieźle.

Dymają nas na każdym kroku

Prawda.
Napisano

Ciekawe ilu jeszcze producentów ma napisane takie coś. Choć chyba szanujący siebie i innych producent tak nie napiszę. W każdym razie nic nie zrobisz.

Amortyzator też jest inny

Znacznie? W sensie półka cenowa itp. 

Napisano

Masakra. Ludzie polecaja dany rower w danym przedziale cenowym bo ma dobre parametry a później okazuje się że jest wsadzone co innego. Więc dlaczego cena nie jest inna?

Napisano

Więc dlaczego cena nie jest inna?

No widzisz , producent chcę się obłowić i tyle. To ma być dobry producent? Sam siebie ośmiesza.

Ludzie polecaja dany rower w danym przedziale cenowym bo ma dobre parametry a później okazuje się że jest wsadzone co innego.

Może niedawno dodali ten napis , ale się zgodzę

Masakra

Napisano

No to grubo oszusty jedne. Fakt jest napis ale jednak nieźle robi w ****.

Nie wiem jak różnica ale chyba obecny jest lepszy (masz ten z blokadą na kierownicy?) Bo ten co miał być to go nie widzę u suntoura nawet.

Napisano

Powinien być

SR Suntour NEX MLO DS-700C 63mm

a jest

Sr suntor nex sf14 ds hlo 700c 63mm

Jak myślisz różnica na lepsze czy gorsze?

Masz różnicę na plus a marudzisz, źle ci, że lepszy ? to, że są opony Kenda, nie znaczy, że są gorsze od tych z opisu, jesteś kawał marudnego typa.

Napisano

A czy ja marudze? Nie wiedziałem że jest lepszy dlatego pytałem

A jak sprawdzić model przerzutek? bo na wierzchu jest napisane tylko schimano. A model?

No to grubo oszusty jedne. Fakt jest napis ale jednak nieźle robi w ****.

Nie wiem jak różnica ale chyba obecny jest lepszy (masz ten z blokadą na kierownicy?) Bo ten co miał być to go nie widzę u suntoura nawet.

Nie mam blokady na kierownicy, tylko przy amortyzatorze

Napisano

Dziwne bo któryś powinien mieć blokadę , ale po za nią niczym się nie różnią ale na asfalcie przydała by się blokada.

Napisano

W opisie roweru nic nie ma o blokadzie na kierownicy, więc wszystko jest w normie ... nikt nie jest oszustem, wbrew temu co pisze "Ychu" ... blokada jest na koronie widelca.

Napisano

No jak taki jest napis, to natychmiast goń do sklepu, bo to jakaś podróbka Shimano  :sick:

Albo naucz się przepisywać...

Sorki mój błąd SHIMANO

W opisie roweru nic nie ma o blokadzie na kierownicy, więc wszystko jest w normie ... nikt nie jest oszustem, wbrew temu co pisze "Ychu" ... blokada jest na koronie widelca.

No tak. Ale "Ychu" szukał na stronie producenta tego amorka i nie znalazł. Więc jak to jest

Napisano

Sorki mój błąd SHIMANO

No tak. Ale "Ychu" szukał na stronie producenta tego amorka i nie znalazł. Więc jak to jest

Pewnie źle szukał , lub - niektóre modele są produkowane jako wersja montażowa OEM, i nie ma ich na stronie .

Napisano

Ciekawe ilu jeszcze producentów ma napisane takie coś. Choć chyba szanujący siebie i innych producent tak nie napiszę. W każdym razie nic nie zrobisz.

Znacznie? W sensie półka cenowa itp. 

Wszyscy tak mają praktycznie. Zatrzymałbyś produkcję z tego powodu, ze nie ma już opon podanych w specyfikacji, czy montował inne?

Sorki mój błąd SHIMANO

Większość szpeju wiszącego na fabrycznych rowerach, to tak hak napisał Rulez jest OEM, czyli w jakimś sensie okrojone aby było taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...