Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Witam w dniu wczorajszym zakupiłem nowy rower. W opisie na stronie internetowej producenta jest wyraźnie napisane że montowane są, tu cytuje : " Mocne koła stożkowe ubrane w opony Schwalbe CX - Comp z wkładką anty-przebiciową pozwalają na jazdę nawet w trudnych warunkach" W moim egzemplarzu są założone opony firmy "KENDA" Co mam robić? upominać się o wymianę na właściwe czy może starać o dodanie mi jakiś dodatków do roweru?
Ychu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Sprawdź stronę producenta bo np Kellys ma napisane tak: i nic z tym nie zrobisz. Jeśli jednak nigdzie nie ma takiego napisu zadzwoń do sklepu i się zapytaj jak to jest.
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Eh. No jest Kolego tak napisane Dymają nas na każdym kroku
Ychu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Eh. No jest Kolego tak napisaneCzyli dobrze myślałem że  to Kellys? Sprawdź co jeszcze Ci tam wsadzili innego. Swoją drogą niezłe jaja , napiszą że hamulce to np slx a dadzą 395 no nieźle. Dymają nas na każdym krokuPrawda.
Ychu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Ciekawe ilu jeszcze producentów ma napisane takie coś. Choć chyba szanujący siebie i innych producent tak nie napiszę. W każdym razie nic nie zrobisz. Amortyzator też jest inny Znacznie? W sensie półka cenowa itp.
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Masakra. Ludzie polecaja dany rower w danym przedziale cenowym bo ma dobre parametry a później okazuje się że jest wsadzone co innego. Więc dlaczego cena nie jest inna?
Ychu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Więc dlaczego cena nie jest inna? No widzisz , producent chcę się obłowić i tyle. To ma być dobry producent? Sam siebie ośmiesza. Ludzie polecaja dany rower w danym przedziale cenowym bo ma dobre parametry a później okazuje się że jest wsadzone co innego. Może niedawno dodali ten napis , ale się zgodzę Masakra
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Powinien być SR Suntour NEX MLO DS-700C 63mm a jest Sr suntor nex sf14 ds hlo 700c 63mm Jak myślisz różnica na lepsze czy gorsze?
Ychu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 No to grubo oszusty jedne. Fakt jest napis ale jednak nieźle robi w ****. Nie wiem jak różnica ale chyba obecny jest lepszy (masz ten z blokadą na kierownicy?) Bo ten co miał być to go nie widzę u suntoura nawet.
seraph Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Obecny amortyzator masz lepszy akurat, bo z hydrauliczna blokada - może zmienili kosztem opon po prostu. Dogadaj się ze sprzedawcą dokładnie.
Rulez Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Powinien być SR Suntour NEX MLO DS-700C 63mm a jest Sr suntor nex sf14 ds hlo 700c 63mm Jak myślisz różnica na lepsze czy gorsze? Masz różnicę na plus a marudzisz, źle ci, że lepszy ? to, że są opony Kenda, nie znaczy, że są gorsze od tych z opisu, jesteś kawał marudnego typa.
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 A czy ja marudze? Nie wiedziałem że jest lepszy dlatego pytałem A jak sprawdzić model przerzutek? bo na wierzchu jest napisane tylko schimano. A model? No to grubo oszusty jedne. Fakt jest napis ale jednak nieźle robi w ****. Nie wiem jak różnica ale chyba obecny jest lepszy (masz ten z blokadą na kierownicy?) Bo ten co miał być to go nie widzę u suntoura nawet. Nie mam blokady na kierownicy, tylko przy amortyzatorze
Shiryu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 schimano No jak taki jest napis, to natychmiast goń do sklepu, bo to jakaś podróbka Shimano Albo naucz się przepisywać...
Ychu Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Dziwne bo któryś powinien mieć blokadę , ale po za nią niczym się nie różnią ale na asfalcie przydała by się blokada.
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 no nie ma. jest tylko ta przy amorku. Czyli co wnioskować z tego, że niema blokady hydraulicznej i jest tylko taka naklejka naklejona?
Rulez Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 W opisie roweru nic nie ma o blokadzie na kierownicy, więc wszystko jest w normie ... nikt nie jest oszustem, wbrew temu co pisze "Ychu" ... blokada jest na koronie widelca.
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 No jak taki jest napis, to natychmiast goń do sklepu, bo to jakaś podróbka Shimano Albo naucz się przepisywać... Sorki mój błąd SHIMANO W opisie roweru nic nie ma o blokadzie na kierownicy, więc wszystko jest w normie ... nikt nie jest oszustem, wbrew temu co pisze "Ychu" ... blokada jest na koronie widelca. No tak. Ale "Ychu" szukał na stronie producenta tego amorka i nie znalazł. Więc jak to jest
Rulez Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Sorki mój błąd SHIMANO No tak. Ale "Ychu" szukał na stronie producenta tego amorka i nie znalazł. Więc jak to jest Pewnie źle szukał , lub - niektóre modele są produkowane jako wersja montażowa OEM, i nie ma ich na stronie .
Howard1991 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Rulez to powiedz mi jeszcze jak sprawdzic czy ten amorek ma blokade hydrauliczną żeby miec pewność że ma
Rulez Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Przekręcić pokrętło na koronie, aż się przestanie uginać.
radziuGD Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Ciekawe ilu jeszcze producentów ma napisane takie coś. Choć chyba szanujący siebie i innych producent tak nie napiszę. W każdym razie nic nie zrobisz. Znacznie? W sensie półka cenowa itp. Wszyscy tak mają praktycznie. Zatrzymałbyś produkcję z tego powodu, ze nie ma już opon podanych w specyfikacji, czy montował inne? Sorki mój błąd SHIMANO No tak. Ale "Ychu" szukał na stronie producenta tego amorka i nie znalazł. Więc jak to jest Większość szpeju wiszącego na fabrycznych rowerach, to tak hak napisał Rulez jest OEM, czyli w jakimś sensie okrojone aby było taniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.