Kaamill Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 To już właściwie trzeci temat dotyczący tego roweru, miejmy nadzieję iż ostatni. Różne sytuacje trochę pokomplikowały sprawy modernizacji rowerku. Wczoraj wyczysciłem napęd wymieniłem linki pancerze taki serwis na sezon. W ostatnim wątku zaproponowanu mi abym modernizował co mam i następnie przełożył elementy do nowej ramy gdy już uzbieram odpowiednią kwotę. Postanowiłem zacząć od wymiany hamulców na hydrauliki(mam teraz mechaniczne), po przejrzeniu tego forum i innych znalazłem Shimano SLX BR-M675 znalazłem je za około 490zł, czy jest to dobry wybór? Kupując hamulce musiałbym również dorzucić manetki do przerzutek bo mam klamkomanetki, jakie wybrać? Tylna przrzutka to Shimano Acera RD-M360-L , a przednia to Shimano FD-TY10. Kolejnym elementem byłaby wymiana amortyzatora, fajnie by było gdyby miał blokade na manetce. Napęd który obecnie mam chce zajechać do końca i potem pomyśleć nad innym. Reasumując, czy hamulce Shimano SLX BR-M675 są dobre?(waże ok. 72kg) czy będę musiał zmienić tarcze? oraz jaki amortyzator mógłbym zamontować do krossika?
Anton13 Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Mam takie hamulce na klockach metalicznych i hamują bardzo dobrze
seczuan Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 hamulce Shimano SLX BR-M675 są dobre ale jak dołożysz 50zł to masz srebrne XT BL/BR-M785 - 539zł na okładzinach metalicznych ale promocja trwa jeszcze tylko 2 dni (ja ważę 100kg i slx na standardowych żywicznych okładzinach i tarczach slx 180 dają radę)
jasinski21444 Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 XT i SLX nie różnią się działaniem więc nie ma sensu dokładać.
Kaamill Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 Zatem hamulce już wiem; ) tarcze moge zostawic? Teraz sprawa jaki amortyzator w rozsądnej cenie mysle do 400-500zl oraz manetki do przerzutek.
jasinski21444 Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Tak , tarcze możesz zostawić bo to tylko kawałek stali Amortyzator za tą kwotę to tylko używany - Reba , Epicon , Recon .
Kaamill Napisano 2 Maja 2015 Autor Napisano 2 Maja 2015 a jeszcze powiedz prosze, jeżeli nie mam główki taperowanej to jakie mam "wejście"?
nemo2009 Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Widelec tego typu pasuje do tego Krossa http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/amortyzatory-rowerowe/widelce-amortyzowane/p,amortyzator-raidon-xc-rl-r-26-100mm-manetka-bialy-sr-suntour,317574.html
Kaamill Napisano 2 Maja 2015 Autor Napisano 2 Maja 2015 Czy ten amorek byłby dobry co kolega podesłał, byłby dobry? Nie chcę się bawić w używane części.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.