Darek14 Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Cenna informacja. Nie twierdzę, że tak nie było, natomiast ciężko mi oswoić się z myślą, że człowiek, który zaplata koła "zawodowo" mógł zrobić tak podstawowe błędy. I to dwa razy. Sprawa jest już definitywnie zakończona. Odesłałem koła, a sprzedawca bezzwłocznie oddał pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Co do samych obreczy Archetype, sa swietne. Jedne z najlepszych na rynku, szczegolnie w temacie +23mm. To jest moj trzeci lub czwarty sezon jak ich uzywam. Po wypadku gdzie poszla tylna obrecz, nie zastanawialem sie nad wyborem czym tu ja zastapic. Wybor byl dla mnie oczywisty. Z tym ze, ja sam robie sobie kola. Wymienilem obrecz jakies 2 lata temu i od tego momentu, no moze z ponowynym przeplotem po wymianie nypli, kolo nie do zdarcia. A lekko ze mna nie maja. Jak ktos ma glowe i umiejetnosci, to na tych obreczach mozna zrobic naprawde swietne kolka. To ze Ci sie rozlazily, nie ma nic do samych obreczy, szprych, czy tez nypli. Tylko i wylacznie zasluga umiejetnosci osoby je skladajacej. Niestety DH jest na etapie uczenia sie fachu. Widzialem jego "pierwsze" kola wlasnie na tych obreczach, gdzie chlopak zrobil podstawowy blad przy ulozeniu zaplotu. No ale kazdy sie uczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 No i wszystko jasne. Szkoda tylko, że ja robiłem za królika doświadczalnego. Jeżdżę na 25 mm i cały czas chodzi za mną pomysł spróbowania 28 mm, nie jestem jednak pewien czy zmieszczą się w rowerze. Czy możesz polecić jakiegoś solidnego, sprawdzonego zaplatacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Na szose, normalne asfalty, 25mm rzeczywistej szerokosci opony, to imo ideal. 28 to moze i dobre ale na dziury i kostke. Wez pod uwage, ze na szerszych obreczach, oponie bedzie przybywalo szerokosci. Do tego dochodzi raczej malo ciekawe aero takiej gumy na waskiej obreczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaloo Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Ja też składałem koła u Dandego. Koła do przełaja, obręcz kinlin xc279, szprychy sapim d-light. Przejechały do tej pory +\- 1000 km po szutrze, dziurach itp. Ważę 80kg i koła sprawują się super. Koła po 32 szprychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekwisniewski0 Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Ja niedługo będę musiał wymienić koła w moim rowerze, bo służą mi już 10 lat i są w coraz gorszym stanie. Albo kupię od razu nowy rower, bo w starym co chwilę, będzie się coś psuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.