kubayoo Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam. Mam tel nokia 920, poszukuje aplikacje która będzie odtwarzała mi trase np zapisaną przez kogoś w formacie gpx wgraną i która mnie bedzie prowadzić przez tą trasę. Jestem laikiem w tych sprawach, wiem ze bardzo popularna jest endomondo jednak nie mam opcji by przejechać wgraną trasę, czy muszę mieć premium? gdzie wrzucić plik, gdzie włączyć trasę mam tylko trening gdzie wpisuje km i tyle, a jeśli przez stronę endomondo wgram trasę to w aplikacji na telefonie jest ona tylko w historii Bardzo Proszę o pomoc z góry Dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
put3k Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Sprawdź czy jest Strava dostępna na Twój system. Tam masz opcję wgrania trasy i wiele innych ciekawych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
05cris05 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 W WP ta aplikacja nazywa się striver, link: http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/striver/cab1952d-0d11-40fe-8f83-dde89e6893b8 Nie korzystałem także nie wypowiem się jak działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Dzień dobry W Endomondo jest możliwość jeżdżenia po trasach. Warunkiem jest, aby dany trening po zakończeniu zapisać również jako trasę lub narysować trasę ręcznie na www (trasy/utwórz). W telefonie wchodzisz w menu/trasy, a tam "moje trasy" lub "trasy znajomych", klik w daną trasę i opcja "podążaj". Gotowe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 W aplikacji na WP nie ma opcji "trasy". Testowałem strivera i nke polecam. Żeby przesłać plik trzeba mieć wersję płatną. Nie działa jednak ta aplikacja zbyt dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Przepraszam ze się dopisze. Czy Endomondo wystarczy (sam. gal.3) aby oprócz zapisywania tras uzyskać dane na temat trasy typu długość trasy, prędkość max, srednia itp Druga sprawa czy wystarczy do działania gps, czy muszą być dane komórkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wystarczy gps. Dane potrzebne tylko do przesłania wycieczki ba stronę. Zapisuje trasę, prędkość średnią, maksymalną itp itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Navicomputer na nokie i można śmigać po trasach zapisanych przez innych w formacie gpx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nokia 920 ma system operacyjny Windows Phone, a nie jak większość smartfonów Androida... Dlatego wielu popularnych programów po prostu nie ma... Jak chcesz narzędzie do obsługi śladów .gpx to jest coś takiego jak GPX Viewer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wystarczy gps. Dane potrzebne tylko do przesłania wycieczki ba stronę. Zapisuje trasę, prędkość średnią, maksymalną itp itd.A wiec transfer danych można skontrolować? OK.Ja w sumie też mam WP - Lumia 735 ale endomondo widzę w sklepie Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wyłączam transfer danych jak jadę w trasę powyżej 100km bo bateria tego nie udźwignie. Coś jest strasznie słabo zoptymalizowane to endomondo na WP. Lumia 920. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A co będzie OK na WP aby tylko mieć dane z trasy i możliwość zapisania trasy? Nie planuję wgrywać żadnych tras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duczeWW Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Coś jest strasznie słabo zoptymalizowane to endomondo na WP. Lumia 920. Chyba nie do końca jest problem z optymalizacją. U mnie na lumii 735 endomondo z włączonym transferem danych zjada jakieś 6-7% na godzinę. Jak dla mnie jest całkiem dobrze, sporo lepiej niż androidzie na xperii m. Ogólnie moduł GPS w lumii (przynajmniej 735) jest bardzo oszczędny. Do jazdy po zapisanej wcześniej trasie ściągnąłem Run the Map. Trasy się zaimportowały z gpx bez problemu. Wygląda OK, ale jeszcze nie używałem w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ja na 520 ostatnio robiłem 6,5h na rowerze do tego foty. Dali rade przyjechałem do domu bat bylo 5%. Mam drugi pakiet bateria w razie W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Jak chcecie porównywać to z 920 bo inaczej to nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duczeWW Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Program jest optymalizowany pod system a nie pod konkretny model telefonu. Sam moduł GPS może w 920 być bardziej prądożerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Sam moduł raczej nie. Po 4-5h jazdy zżera około 20-25%. Jak włączę dane to bateria znika w oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A co będzie OK na WP aby tylko mieć dane z trasy i możliwość zapisania trasy? Być może Trek Buddy byłby odpowiedni. Czasami używam tylko do rejestracji gps. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wgrałem Endomondo na próbę ze sklepu WP. Wszystko ładnie śmiga bez zająknięć, może pierwsze namierzenie trochę dłużej. Przetestowałem parę krótkich tras i teraz bawiąc się nagle zmienił sam język z pl na angielski i nie mogę znaleźć aby ustawić znowu polski Aby zapisywać trasy to oczywiście muszę się zarejestrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A ktos wie czy odczuwalna jest różnica na oszczędności bateri po wykupieniu Premium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nie wygłupiaj się. Nie ma żadnej różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Moim zdaniem jest bo teraz na darmowej nie mogę włączyć na telefonie trybu oszczędności bo endo sie wyłącza a tak może by współpracowało na trybie oszczędności. Wiec byla by różnica. Ale to tylko moje domysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nie ma żadnej różnicy. Poprostu bełkot marketingowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duczeWW Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Moim zdaniem jest bo teraz na darmowej nie mogę włączyć na telefonie trybu oszczędności bo endo sie wyłącza Wyłącz dane, zaznacz opcję, żeby działało po wyłączeniu ekranu i masz tryb oszczędności Ekstremalnie można włączyć tryb samolotowy, wtedy baterii nie tracisz na czuwanie w sieci a endomondo powinno działać. Przynajmniej na androidzie działa w trybie samolotowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Działam na opcji po wygaszeiu ekranu ale czy np. wyłączenie danych komurkowych to endo rejestruje trase - znaczy ją na mapie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.