aizbaM Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Oferta nieaktualna z powodu pęknięcia główki ramy chyba, że ktoś będzie chętny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 tak o sobie pekla czy zrobiles jej cos niemilego ? ; > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, jesli ktos z Was ma jakies fotki oryginalnych naklejek albo ladne ujecie gdzie widac naklejki z Hawka Fat Bone'a to prosze o wyslanie mi na PW. Z tego co sie orientuje, to dawali jakies tam w komplecie z rama kiedys pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmol Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam, jesli ktos z Was ma jakies fotki oryginalnych naklejek albo ladne ujecie gdzie widac naklejki z Hawka Fat Bone'a to prosze o wyslanie mi na PW. Z tego co sie orientuje, to dawali jakies tam w komplecie z rama kiedys pozdrawiam O właśnie, ja też byłbym zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 A ja mam głupie pytanie: rama która ma rurę pionową o długości 36cm (od środka suportu do środka miejsca łączenia z "garbem") a do końca rury prawie 43cm - to jaki to rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Do lajtspid: Określenie rozmiaru ramy Hawk jest dosyć trudne właśnie przez ten garb. Twoja rama jest rozmiaru 17" gdyby to była standardowa konstrukcja składająca się z 2 trójkątów ale tak naprawdę jest to większy rozmiar. W ramach Hawk musisz dodać kilka centymetrów żeby mieć porównanie ze standardowymi ramami. U mnie to wygląda tak: - długość rury podsiodłowej od środka suportu do końca rury: 47cm, - długość rury podsiodłowej od środka suportu do przecięcia z rurą górna jakby to była standardowa konstrukcja: 52cm. Nie mierzę do łączenia z garbem po to mi nic nie daje. Kupując nową ramę o standardowej konstrukcji kierujesz się drugim wymiarem, ponieważ on jest najbardziej miarodajny. Zmierz ramę jeszcze raz przykładając np. linijkę wzdłuż górnej rury żeby stykała się ze sztycą i będziesz mieć odpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ree5 Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Hej, witam wszystkich. Także jestem szczęśliwym posiadaczem Hawk'a. Tutaj dość stare zdjęcie: Jestem na etapie wymiany kilku komponentów. I tak się składa, że z tyłu chciałbym założyć tarcze. Hawk ma dość niestandardowe miejsce mocowania zacisku i w związku z tym czy bez problemu można tam zamontować dowolny zacisk z adapterem na tył i tarcze 160mm? Konkretnie chciałbym tam założyć mechanicznego avida BB5(tak a propopo: Jak prowadzicie pancerz, rama ma 3 takie miejsce na pancerze ale trzeba to chyba i tak spiąć jakimiś opaskami zaciskowymi?) Po ewentualnych zmianach postaram się wrzucić nowe fotki. Dzięki za ewentualne info Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcrustx Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 hej. bede zamawial haki do hawka fatbone. koszt niestety dosyc drogi około 80 zł. Chce ktoś z was może taki hak? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 80zł? Gdzie je zamawiasz w takiej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ree5 Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Mały upgrade roweru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ree5 Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Hawk R.I.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Pękła mimo wzmocnienia, coś ty zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Przegrzali na spawie i już dalej poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ree5 Napisano 28 Października 2009 Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A nic specjalnego nie zrobiłem, w sumie zauwazyłem to na afaltowej scieżce jak mi cos trzeszczeć zaczęło. Ja twierdze ze sztyca 400 mm wysunięta do ograniczenia, ale nie za! i siodło przesunięte w tył tworzą takie siły, z którymi ta konstrukcja ramy niezbyt sobie radzi. Smutne ale prawdziwe:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzebi Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam Wszystkich !! Składam właśnie swojego Hawka. Pierwszy etap to malowanie ramy , gdyż jest już bardzo zniszczona i z racji tego mam pytanie- można gdzieś kupić komplet naklejek HAWK ?? Z góry dziękuje za odpowiedz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmol Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam Wszystkich !! Składam właśnie swojego Hawka. Pierwszy etap to malowanie ramy , gdyż jest już bardzo zniszczona i z racji tego mam pytanie- można gdzieś kupić komplet naklejek HAWK ?? Z góry dziękuje za odpowiedz . Witam Raczej nigdzie nie kupisz naklejek na Hawka a masz na tej ramie jakieś naklejki, jak tak to byłbym zainteresowany jakimiś zdjęciami w dobrej jakości (naklejek oczywiście) Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzebi Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 hej. Mam naklejki ale są trochę zniszczone.Mogę zrobić zdjęcia i przesłać- żadnego problemu nie ma, więc jak coś to podaj mi maila . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiekodm Napisano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 To i ja pochwalę się swoim rowerkiem. Właśnie zrobiłem mu większy tuning: Specyfikacja: rama: Hawk Pro Team FS/CC stery: Ritchey WCS mostek: Ritchey WCS kierownica: Ritchey WCS sztyca: Ritchey WCS chwyty: Ritchey WCS opony: Ritchey Z-Min WCS siodło: Ritchey Maraton WCS przerzutka przód: Shimano XT przerzutka tył: Shimano XT hamulce: Shimano XT manetki: Shimano XT korba: Shimano XT kaseta: Shimano XT łańcuch: Shimano XT zaciski: Shimano XT koła: Shimano XT pedały: Shimano XT linki: Shimano XTR dętki: Ritchey Light Tube amortyzator: Manitou Relic 130m obejma: Kross damper: RockShox Sid Waga 19" wraz z pedałami i licznikiem: 11,3kg Stoi sobie w garażu gotowy do sezonu. Już się nie może doczekać kiedy ruszy na podbój Alp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwieto Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witam, Podepnę się pod temat Hawków z pytaniem: jaka jest minimalna długość rury sterowej przedniego amortyzatora dla ramy, gdzie rurka przednia ma 12cm długości? Przymierzam się do wymiany używanego amorka, problem w tym że nie jestem pewny czy się "zmieszczę" w długości. Amortyzator ma rurę o długości c.a. 18 cm., po odjęciu długości rury sterowej u ramy zostaje mi c.a. 6cm na stery i mostek - wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 18cm bedzie wystawac jeszcze ok 2cm Choc to zalezy od wysokosci sterow i wielkosci ramy. Nie pamietam wysokosci glowki w moim sprzecie, pamietam ze Reba ma 20cm rure i wystaje ze hej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Panowie a może ktoś chciałby się pozbyć ramki FatBone w dobrej cenie? Może być goła rama do malowania. W razie czego proszę o kontakt gg3682135. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Moglbym sie pozbyt, znudzil mi sie hawk, zamienilbym z checia na jakas 16tke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwieto Napisano 25 Października 2010 Udostępnij Napisano 25 Października 2010 18cm bedzie wystawac jeszcze ok 2cm Jestem już po pierwszych przymiarkach, okazało się, że zmieści się z moimi obecnymi sterami, które jakoś strasznie niskie to nie są... Główka ma 12cm. Wyszedł za to inny problem, bo zachciało mi się zmienić hamulce na tarcze, a Hawk ma tylne mocowania na dolnym widelcu i mi się adapter IS-PM nie mieści... to znaczy mieści się, ale hamulec nie ma miejsca na regulację. Na razie wychodzi mi na to, że trzeba będzie tylne "skrzydełko" (łączące górny i dolny widelec) ciut podpiłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mking84 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam jak by ktoś szukał haków do haka czy innych jestem w stanie wykonać każdy , tak jak wcześniej było napisane login Al.. mking84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarmiDH96 Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Rama - Hawk Fat Bone 18'- Licencja Ritchey? Stery - FSA Zacisk siodła - No name :] Amortyzator - Rock Shox Pike . { wymysł mojego wujka serwisanta } Kierownica - Hawk Mostek - ITM Sztyca - No name :] Siodło - Kellys Chwyty - Kellys Hamulec przedni - Shimano deore Hamulec tylny - Tektro Klamki - Tektro Manetki - Shimano alivio Przerzutka przednia - Shimano Acera Przerzutka tylna - Shimano Deore Pancerze- ?? Pedały - Dartmoor Korba - Shimano Suport - nie rozkręcałem jeszcze Łańcuch - Sram Koło przód: Piasta - Shimano Deore Obręcz - Dartmoor Blizzard Szprychy - DT Opona - CST ;p Koło tył: Piasta - NS bikes Obręcz - Vuelta DH Szprychy - DT Opona - Kaseta - 9 rzedowa Shimano :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.