kos Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 a po co mu az trzy ? ja tez sprzedaje swoja :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Właśnie. Ta ramka http://www.synkros.wszczecinie.info/foty/haw1.jpg bardzo mi się podoba - ale czy nadaje się do ścigania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Zapytanie do MarcinaGolucha: czemu sprzedajesz ramki? Wiem, że sporo osób interesuje się tym sprzętem, znalazłem je w dobrej cenie więc sprzedaje. W przeciągu 2miesiecy prawdopodobnie będzie do kupienia również moja rama ze sterami Prodigy ProCreator(krótkie), sztycą Accent sp-428 oraz kierownicą truvativ team. Sprzęt ma kolosalny przebieg bo ok 400km tylko w tym sezonie. Jak dobrze pojdzie i znajde kupca na swoją ramke to przesiąde się na Giant Trance 2 . Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 co mozecie mi powiedziec o tej http://www.allegro.pl/item372837246_rama_r...i_nowa_17_.html ramie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Podobne pytanie zadałem 2 posty wyżej . W klubie Hawka jest chyba uzytkownik takiej ramy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ano rzeczywiscie bo waga jest calkiem niezla jak za taka cene. mysle , ze skok do scigania tez odpowiedni i w polaczeniu z odpowiednim damperem nie bedzie bujac zbytnio. a sama w sobie rama jest ladna no i tania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duckman Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Na początku chciałem przywitać wszystkich użytkowników forum. Mam pytanko do kolegów z Team'u Hawk'a, mianowicie jaki amortyzator powinienem założyć do ramki Hawk PRO TEAM FS II z damperem DT SWISS 210L? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 To ty ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=401671497 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duckman Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 To ty ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=401671497 To akurat nie ja, ale moja rama jest identyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Gratuluje zakupu , ramka mi się podoba. Jaki amor? - może załóż temat w dziale '' rowery,ramy'' , tam prędzej znajdziesz odpowiedż. Czekam na wrażenia z jazdy tym rowerem , opiszesz jakie wrażenie ''dotykowe'' sprawia ta rama ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffk Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 To ty ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=401671497 To ja :D. Podobno już jest w drodze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Fajnie. Jak złozycie - obowiązkowo opiszcie wrażenia z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmol Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam panowie, to ja w końcu oficjalnie chciałbym wstąpić do klubu garbatych Za sprawą kolegi Marcina jakiś czas temu stałem się posiadaczem ramki Fat Bone 19' Dokładniejszą specyfikację garbuska wrzucę później (nie chce mi się spisywać ) ale możecie go zobaczyć na fotkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffk Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam Składam zgłoszenie wstąpienia do klubu ponieważ, w końcu udało mi się złożyć i wstępnie przetestować garbatego FS II . Zeszło się trochę ponieważ Synkros przysłał mi ramkę bez 2 łożysk . Miał dosłać, ale czekam i czekam i nic, więc poszukałem po sklepach i znalazłem. Jeżeli ktoś będzie wymieniał to są to łożyska igiełkowe o oznaczeniu HK 1014 2RS ( 2RS oznacza obustronnie uszczelniane), w ilości 8 sztuk. Cena za jedno to ok 11PLN. Niestety nie mam jeszcze pompki i wstępnie mam nadmuchane 6.5 atm, ale jest to troszkę za mało, ważę jakieś 80 kg. Wrażenia z jazdy Jedyny full jaki było mi dane dosiąść to był big hit z 20cm skoku i bujało nim niemiłosiernie. Wiem że to zupełnie inny kaliber ale na hawku jazda to miód malina, ładnie wybiera kamienie czy korzenie. Nawet na bruku się dużo przyjemniej śmiga. Drałując pod górkę na HT na każdym poprzecznym korzeniu musiałem zwolnić pedałowanie, bo strasznie do góry wyrzucało. Na Full można cisnąć ile wlezie, zawieszenie, pięknie wybierze korniaka i można pruć dalej. Minimalne bujanie występuje tylko podczas młynkowania pod górę( cały czas mówię o maksymalnie rozkręconej kompresji i odbiciu), na asfalcie jest jeszcze mniejsze. Rama usztywnia się podczas przyśpieszania . Znacząco zwiększyła się przyczepność na wertepach i sporo zmniejszyła się droga hamowania. Sztywność całej ramy jest minimalnie mniejsza niż HT. Jak na razie z ramki jest bardzo zadowolony. Aktualnie rowerek waży jakieś 13.6 kg, ale niedługo zagości w nim lżejszy amor, karbonowa sztyca, cranki i w miejscach gdzie to możliwe aluminiowe śrubki. W przyszłości cieniowane szprychy, alu nyple i lżejsze piasty. Planuję zejść do granicy 12 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam wszystkich klubowiczow. Chcialbym zaprezentowac wam mojego Hawk'a. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 steffk - a zdjęcia dasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffk Napisano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 steffk - a zdjęcia dasz? Na razie zmieniłem Splice na Marcocha MX Comp ETA 120 i jeździ się cuudnie :-D. Dopiero teraz poznałem co to jest jazda na fulu :-D. Z fotkami nie bardzo bo przez bomberka kolory mi się gryzą:/, a lubię jak jest wszystko dopasowane. Ale mam nadzieje, że niedługo to się zmieni w wtedy wstawię fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faloxx Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Witam. Niechcący trafiłem na wasz klub Hawka. Ja sam też już przszło od 6 lat jeżdżę na rowerze Hawk "Razor" na ramie Fat Bone. Poniżej link do zdjęcia mojego roweru: http://picasaweb.google.com/faloxx/Rower/p...721719885605506 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffk Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Rower jeszcze nie ukończony ale i tak jeździ się świetnie ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam ponownie;) Coż z racji moich nowych zainteresowań i związanych z nimi wydatkami zostałem przy Hawku... Z racji tego na dniach zamieszcze aktualny opisik i fotki bo zaszło kilka zmian w sprzęcie.. steffk ważne pytanie byłeś może na mazurach Hawkiem? Pytam bo kumpel był i widział kogoś kto miał Hawka FS II;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Trochę się zmieniła konfiguracja mojego Hawka względem pierwszego postu więc dodaje kilka aktualnych fotek, sceneria taka a nie inna bo dopiero założyłem nowe pancerze i linki(jeszcze nie przycięte ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadziuu Napisano 23 Października 2008 Udostępnij Napisano 23 Października 2008 XC,XC i jeszcze raz XC... ile tak mozna ?? bede czul sie osamotniony... ;( widze ze jako jedyny latam na ramce HAWK Pro Team H.D. 13"... Coz... Odstaje Foto : http://zdjecia.fotka.pl.s3.amazonaws.com/8...50/88365089.jpg http://zdjecia.fotka.pl.s3.amazonaws.com/8...52/88365214.jpg http://zdjecia.fotka.pl.s3.amazonaws.com/8...51/88365153.jpg http://zdjecia.fotka.pl.s3.amazonaws.com/8...61/88366164.jpg Foty moze niezbyt dobrej jakosci bo robione kamerka internetowa ;//... Dane mojej machiny ^^ : Ramka - HAWK Pro Team H.D. 13" Amorek - Sr Suntour XCPro 120mm ( gowno xD ) Kolo tyl - obrecz ~ Darmoor Blizzard 26", Piasta ~ NS Coaster 2008, Szprychy ~ DT Chamion, Oponka ~ Tioga Factory FS100 2.30 26" Kolo Przod - Obrecz ~ Nie wiem Oo 26", Piasta ~ DT Swiss Onyx, Szprychy ~ DT Champion, Oponka ~ Kenda K-Rad 2.30 26" Korba - Truvativ Hussefelt Suport - Truvativ Howitzer Lancuch - Jakis SRAMowski pod S.S. Mostek - NS Quark Kiera - NS X-up XL Pedaly - Octane One Static I to tyle ;p Waga.. nei wiem..ale tak na oko to ze... 12-13 kilo ??... Nie wiem cos kolo tego... Ramka wazy 2.525 kg Wada tej ramy jest to ze ma dlugi tylny trojkat i gdy skacze sie na przelotowkach to znosi cie na morde ;p.... A i wlasnie srodek ciezkosci jest gdzies w poblizu Glowki ://... Jak cus to mam go na sprzedaz ;p jak cos to pisac na gg : 7157316 , cena to 1100 zika..do negocjacji ;p Latam na nim spooro a ramce nic nie jest ;];] .. i bardzo dobrze Obecnie przymierzam sie o kupna NS Holy 2009 ale to dopiero w grudniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ostatnia okazja ... http://synkros.iai-shop.com/product-pol-24...II-Nowa-17.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Hm.. jaka okazja?? Synkros ma hawka od dawna i pewnie jeszcze długo bedzie do kupienia, ze względu na rozmiar i kolor... chociaz cena teraz tez nie jest jakas specjalnie ciekawa... chociaz ramka jest porządnie zrobiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam. Z bólem serca muszę rozstać się ze swoim Hawk'iem. Ramka jest do sprzedania. Na razie dysponuję tylko zdjęciem ze strony 6, post #115. Wraz z ramą sprzedaje stery FSA ORBIT, sztycę ACCENT, zacisk podsiodłowy oraz przerzutkę przednią ALIVIO. Cena do uzgodnienia. Zainteresowanych proszę o kontakt przez gg: 2774449 Pozdrawiam. aizbaM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.