Skocz do zawartości
  • 0

[cross] giant roam 2015

Gość Michał

Pytanie

Gość Michał
Napisano

Witam wszystkich,
chciałbym się poradzić odnośnie zakupu Gianta Roam 2015. 
Forum przeglądałem wzdłuż i wszerz, było parę tematów, w których jakieś tam nawiązanie do powyższego roweru było, ale nadal nurtuje mnie kilka kwestii. Waham się miedzy:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.0.disc/18845/76315/#specifications

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.1.disc/18845/76316/#specifications

Rowery różnią się głównie amortyzatorem i hamulcami i stąd moje pytanie czy warto dopłacać różnicę do modelu wyższego. Ktoś na forum napisał, że nie, ale była to tylko jedna opinia. Z tego, co doczytałem amortyzator w roam 0 jest o klasę wyższy. Co do hamulców, wiem że jedne i drugie to najniższa półka, ale raczej jestem zdecydowany wybierać między tymi dwoma modelami rowerów i chciałbym znać Wasze opinie czy warto wybrać model wyższy. W każdym temacie typu "jaki cross do kwoty …" polecane są inne modele rowerów jak evado czy cube nature pro. Szczerze, to nie rozważam kupna roweru innej firmy niż giant, ze względu na powszechnie panującą opinię o jakości tych rowerów oraz na bliskość serwisu i sprzedawcy tej firmy w moim miejscu zamieszkania. Wiem, że stosunek ceny do jakości może nie jest najlepszy i za firmę muszę swoje zapłacić, a w podobnej kwocie mógłbym mieć coś lepszego, ale jak już wspomniałem chciałbym kupić jeden z tych dwóch rowerów. 

Rower będzie służył mi do codziennego dojazdu do pracy, poruszania się po mieście, ale i weekendowych wypadów na ścieżki do lasu. Codziennie będę robił nim jakieś 20 km. Rower ma być kupiony na lata, dlatego zależy mi na jak najmniejszej jego awaryjności. Czy jest sens dopłacać 500 zł do wyższego modelu nie wiem, dlatego serdecznie proszę wszystkich o pomoc i opinie. Za wspomnianą kwotę mógłbym dokupić akcesoria do roweru, ale w ostateczności zakup ten mogę odłożyć w czasie i dołożyć do wyższego modelu jeżeli naprawdę warto. Z góry dziękuję za Waszą pomoc. Pozdrawiam :-)

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...