Elephant Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Tak jak w temacie czy te trzy komponenty beda ze soba wspolgrac tak jak nalezy? powoli skladam rower i musze teraz wiedziec jaki naped wybrac. na poczatku bez wahania chcialem kupic korbe lx ale kolega mi powiedzial zebym zakupil xt bo jest lzejsza i sa lepsze wrazenia z jazdy. i teraz nie wiem bo kasety i lancucha na pewno nie bede zmienial na xt. Poradzcie cos i z gory dzieki za pomoc. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 29 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja chyba wolałbym kupić korbę LX 2004 i do tego suport XT. Lekki i przyzwoity zestaw za mniejsze pieniądze. I warto dołożyć do lepszego łańcucha - XT/XTR. A współpracować oczywiście będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja chyba wolałbym kupić korbę LX 2004 i do tego suport XT Z tego co mi wiadomo to do tej korby suport powinien miec dlugosc 121mm, a XT'ki sa max 118mm. wiec lekko chyba nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elephant Napisano 29 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Korba z 2004 roku nie wchodzi w gre bo jak juz skladam rower to chce miec wszytskie czesci nowe z 2006. Jak bym bral korbe lx to hollowtech czyli juz razem z suportem. to zrobie tak: kupie korbe xt (ona tez jest razem z suportem) kasete lx i zmienie lancuch lx na xt. Teraz bedzie dzialac spokojnie co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja bym na Twoim miejscu zrobil podobnie jak Odi jak juz to kaseta moze byc ,a do lancucha dorzuc troche i kup XTR'a. A jesli masz jeszcze troche grosza to i do kasety XT dozbieraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elephant Napisano 29 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A dlaczego shimano xtr. czy lancuch xt nie jest dobry? malo niekosztuje wiec chyba nie ma zlej kultury pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Z tego co mi wiadomo to do tej korby suport powinien miec dlugosc 121mm, a XT'ki sa max 118mm.wiec lekko chyba nie bedzie smile.gif A tego nie wiedziałem, ale znajomy ma właśnie LX 2004 z suportem XT i hula aż miło A dlaczego shimano xtr. czy lancuch xt nie jest dobry? To samo można powiedzieć o korbie. Ja uważam, że przede wszystkim liczy się to żeby mieć dobry, sprawny rower, ale widzę że dla Ciebie ważniejsze jest żeby wszystkie części był aktualne bo tak jest tredni. Łańcuch XTR będzie trwalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Odpusc sobie lancuch shimano. Wez srama, duzo lepszy a cena podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shad Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 A ja polecxam łancuch KMC, jakis wyzszy model. Moj ostatni kmc wytrzymal 6 lat!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elephant Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Dobra dzieki za rady. jak bede kupowal korbe to kupie lancuch i pomysle nad waszymi propozycjami. mysle ze wezme xtr ale to jeszcze nic pewnego. Jeszcze raz wielkie DZIEKI!!! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Jak już składasz tej klasy osprzęt to zainwestuj w Rohloffa. Żaden XTR czy PC-990 nie wytrzyma takich przeciążeń jak SLT99 Co do korby to LX'05/06 to lipa w porównaniu do LX'04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 W pelni sie zgadzam z poprzednikiem ,chociaz XTR tez pociagnie ,ale Rohloff to juz calkie inna klasa I co do korby jestem tego samego zdania ,ale gdybym mial wybierac pomiedzy LX'em a XT wybralbym XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elephant Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nigdy nie slyszalem o tej korbie. Czy mozecie podac jakas strone gdzie mozna ja znalezc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nigdy nie slyszalem o tej korbie. Czy mozecie podac jakas strone gdzie mozna ja znalezc? Rohloff to łańcuch, a nie korba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 A ja polecxam łancuch KMC, jakis wyzszy model. Moj ostatni kmc wytrzymal 6 lat!! To niesamowite!! u mnie pc-48 wytrzymuje pół roku. Czyżby ten KMC był 12 razy lepszy :question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elephant Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 chcialem powiedziec lancuch tylko czytalem o korbach i to przeoczenie. To mozecie podac stronke z tym lancuchem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nigdy nie slyszalem o tej korbie. Czy mozecie podac jakas strone gdzie mozna ja znalezc? (chodziło o łańcuch) http://www.rohloff.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shad Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 To niesamowite!! u mnie pc-48 wytrzymuje pół roku. Czyżby ten KMC był 12 razy lepszy :question: jak widac tak;] moj kumpel ma srama pc 38 i wytrzymuje mu max 8 miesiecy:P glownie sypia sie te piescienie na sworzniach. kmc to niepozorny lecz w maire pancerny łancuch;] tym bardziej ze łancuchy shimano produkuje kmc, jak to kiedy gdzies wyczytalem " KMC dopiero we wlasnych prodkutach rozwija swoje skrzydla" Polecam, sprawdzie sami;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.