Skocz do zawartości

[Fotelik rowerowy] problem

GIANT84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie pierwszy raz montowalem taki fotelik do swojego gorala. Okazalo sie ze mam maly problem gdyz jak widac na fotkach butami chacze o fotelik. Przesunac fotelika nie mozna czy ktos z was mial taki problem? Jedyne co przychodzi mi do glowy to przesunac bloki w butach. Co o tym myslicie?a0a4a56d12daa9fb4d7216430ef88622.jpg0b8fe41e90bc382e3addf3ea382e0256.jpg

Napisano

Powitoł

Możesz jeszcze przesunąć mocowanie ciut wyżej, pod górną rurkę.

Przesunięcie w blokach nic nie da, bo za jakiś czas (jak berbeć urośnie i przesuniesz podnóżki) problem wróci.

Nie ma od spodu fotelika śrub pozwalających przesuwać fotelik na prętach nośnych?

Jest możliwość dokupienia innych prętów nośnych?

Napisano

Fotelik z ma mocowanie tylko w jednej plaszczyznie z pretami nie mam pojecia ale taz maja tylko jedno specjalne miejsce do prztkrecenia msowanie moge przesunqc tylko minimalnie gdyz linka bedzie blokowac

Napisano

A jak zalozysz mocowanie odwrotnie? Tak zeby prety bagaznika wchodzily w mocowanie za przed rura podsiodlowa (plastik mocowania z drugiej strony rury)

Napisano

Jaki to model fotelika ?

Bellelli pepe w biedronce teraz jest za 99zl

A jak zalozysz mocowanie odwrotnie? Tak zeby prety bagaznika wchodzily w mocowanie za przed rura podsiodlowa (plastik mocowania z drugiej strony rury)

Nie da sie gdyz na tej ramie mam prowadzenie linki co widac na fotkah
Napisano

Bellelli pepe niestety nie ma regulacji fotelika 

Pozostaje zmiana pedałów na zwykłe i jezdzić w normalnych butach, aby przesunąć stopę do przodu

Napisano

Sprobuje jeszcze przelozyc mocowanie bo zaowazylem ze ze guma ktora dotyka ramy ma wyciety storzek i tam linka by weszla a w ten sposob zyskam ok 2-2.5 cm oddalenia tylko nie wiem czy wtedy mocowanie jest przystosowany pod taki montarz i dalej bedzie bezpieczny. Ktos tak probowal?

Napisano

Powitoł

Powiem ci tak: zwróć do biedry, szukaj innego, koniecznie z przymiarką do pojazdu :)

Miałem podobny problem: zamontowałem fotelik zgodnie z instrukcją i haczyłem piętami. Nie dało się podczas jazdy cały czas pilnować i trzymać stóp na pedałach tak żeby nie haczyć. Prędzej czy później zapominałem. Presunąłem max do tyłu na prętach i problem zniknął. Niestety pojawił się inny: punkt cieżkości fotelika przesunął się poza oś koła i przód stał się niestabilny.

Napisano

Też teraz kupilem ten fotelik i miałem ten sam problem ;P u mnie jedynie pomogło dać go do roweru żony ^^ i mam problem z głowy ;P. Nawet jak go dasz wysoko a pociecha podrośnie co szybciej sie to staje jak myślimy^^ to znów ten problem bedzie ;)

Ale ciekawym sposobem montowania :D jest taki że montujesz na sztycy ;P kolega tak latał :D i miał wy... na temat :P

Napisano

Oddac juz pewnie nie da rady uzywany wazne zebym misiac wytrztmal bo malego chcialem wozic do przwdszkola a tak to miesieczny bilet 100zl wiec wyjde na 0

Napisano

Jak ma gwarancje, a raczej ma, to moim zdaniem oddasz. Powiesz ze nie mogles uzywac bo sie nie da, a po co Ci cos co nie spelnia swojego zadania. Mysle ze problemu nie bedzie

Napisano

Udalo sie przelozyc mocowanie i podnioslem troche teraz jest ok a dodatkowo dziecko nie siedzi mi na plecach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...