GIANT84 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam serdecznie pierwszy raz montowalem taki fotelik do swojego gorala. Okazalo sie ze mam maly problem gdyz jak widac na fotkach butami chacze o fotelik. Przesunac fotelika nie mozna czy ktos z was mial taki problem? Jedyne co przychodzi mi do glowy to przesunac bloki w butach. Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Powitoł Możesz jeszcze przesunąć mocowanie ciut wyżej, pod górną rurkę. Przesunięcie w blokach nic nie da, bo za jakiś czas (jak berbeć urośnie i przesuniesz podnóżki) problem wróci. Nie ma od spodu fotelika śrub pozwalających przesuwać fotelik na prętach nośnych? Jest możliwość dokupienia innych prętów nośnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Fotelik z ma mocowanie tylko w jednej plaszczyznie z pretami nie mam pojecia ale taz maja tylko jedno specjalne miejsce do prztkrecenia msowanie moge przesunqc tylko minimalnie gdyz linka bedzie blokowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Jaki to model fotelika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 A jak zalozysz mocowanie odwrotnie? Tak zeby prety bagaznika wchodzily w mocowanie za przed rura podsiodlowa (plastik mocowania z drugiej strony rury) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Jaki to model fotelika ?Bellelli pepe w biedronce teraz jest za 99zlA jak zalozysz mocowanie odwrotnie? Tak zeby prety bagaznika wchodzily w mocowanie za przed rura podsiodlowa (plastik mocowania z drugiej strony rury)Nie da sie gdyz na tej ramie mam prowadzenie linki co widac na fotkah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Bellelli pepe niestety nie ma regulacji fotelika Pozostaje zmiana pedałów na zwykłe i jezdzić w normalnych butach, aby przesunąć stopę do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Sprobuje jeszcze przelozyc mocowanie bo zaowazylem ze ze guma ktora dotyka ramy ma wyciety storzek i tam linka by weszla a w ten sposob zyskam ok 2-2.5 cm oddalenia tylko nie wiem czy wtedy mocowanie jest przystosowany pod taki montarz i dalej bedzie bezpieczny. Ktos tak probowal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Powitoł Powiem ci tak: zwróć do biedry, szukaj innego, koniecznie z przymiarką do pojazdu Miałem podobny problem: zamontowałem fotelik zgodnie z instrukcją i haczyłem piętami. Nie dało się podczas jazdy cały czas pilnować i trzymać stóp na pedałach tak żeby nie haczyć. Prędzej czy później zapominałem. Presunąłem max do tyłu na prętach i problem zniknął. Niestety pojawił się inny: punkt cieżkości fotelika przesunął się poza oś koła i przód stał się niestabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didus Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Też teraz kupilem ten fotelik i miałem ten sam problem ;P u mnie jedynie pomogło dać go do roweru żony ^^ i mam problem z głowy ;P. Nawet jak go dasz wysoko a pociecha podrośnie co szybciej sie to staje jak myślimy^^ to znów ten problem bedzie Ale ciekawym sposobem montowania jest taki że montujesz na sztycy ;P kolega tak latał i miał wy... na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Oddac juz pewnie nie da rady uzywany wazne zebym misiac wytrztmal bo malego chcialem wozic do przwdszkola a tak to miesieczny bilet 100zl wiec wyjde na 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Jak ma gwarancje, a raczej ma, to moim zdaniem oddasz. Powiesz ze nie mogles uzywac bo sie nie da, a po co Ci cos co nie spelnia swojego zadania. Mysle ze problemu nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didus Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 W Biedronce można oddać jak nie ma śladów używania, rys itp. oczywiscie paragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Udalo sie przelozyc mocowanie i podnioslem troche teraz jest ok a dodatkowo dziecko nie siedzi mi na plecach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.