seba1121 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam interesuje sie kupnem butow SHIMANO SH-M088 beda to moje pierwsze SPD co i nic sadzicie mam duza noge wkladka 31 to na allegro tylko shimano mi wyskoczyly:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Całkiem rozsądny bucior. Użytkuję ten model od ponad roku i jestem całkiem zadowolony. Jak do tej pory żadnych uszkodzeń czy pęknięć, rzepy trzymają jak należy. Jeśli trochę jeszcze poszukasz to znajdziesz jeszcze z pewnością inne pozycje poza shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 a czy w tych butach da sie normalnie chodzic i np jak nie mam pedalow na razie tych to na zwyklych tez da sie jezdzic w nich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 But nie posiada jakiejś ekstremalnie twardej podeszwy więc można w nich spokojnie chodzić, ale na pielgrzymkę raczej bym ich nie zabrał. Jeśli chcesz spróbować SPD, to musisz niestety potrząsnąć jeszcze trochę portfelem i kupić odpowiednie pedały. Kupno samych butów mija się z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 a jakie byly twoje poczatki trudno sie te pedały odpina czy mozna wyregulowac ? :)i czy warto nakładki do pedałow odrazu kupowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 W pedałach SPD można sobie regulować siłę wpięcia i wypięcie. Przy minimalnym ustawieniu nie trzeba dużej siły by się wypiąć i na początku nie powinno być z tym problemów. Oczywiście trzeba trochę poćwiczyć, ale potem wszystko robi się automatycznie. A co do nakładek to jest to taki raczej pół środek i warto się zastanowić czy jest sens je kupować. Bo w przypadku nakładek shimano to są one plastikowe więc częste wpinanie i wypinanie może je szybko zniszczyć. A tak naprawdę te nakładki też nie zapewnią tego co zwykłe platformowe pedały. I problematyczne może być to że przy jeździe w butach do SPD nakładki trzeba będzie zdejmować, a za każdym razem przy zwykłych butach trzeba będzie je zakładać. Nie wygodne może być również to w jaki sposób będą ustawiały się pedały z nakładkami i to że będą one tylko z jednej strony. Zamiast nakładek można pomyśleć jeszcze nad pedałami które są bardziej obudowane np. pd m530. Choć jak dla mnie to jeżeli już mieć pedały SPD to również jeździć w odpowiednich do tego butach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 a jakie buty inne polecicie bez spd na rower ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 zdecydowalem sie kupic taki zestwaw co myslicie ma dużą noge to tez ciezej o buty http://allegro.pl/okazja-buty-spd-shimano-sh-m089-r-50-czarne-i5206031441.html http://allegro.pl/pedaly-spd-shimano-pd-m520-biale-bloki-i5194693140.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Według mnie bardzo dobry zestaw na początek. Tylko trzeba pamiętać że buty shimano trzeba przeważnie wybierać o 1 numer większy niż normalnie. Choć warto przymierzyć buty przed zakupem. Sam mam te buty od niedawna i jak na razie jest bardzo dobrze. Klamra i rzepy dobrze trzymają nogę. Nic nie uciska a but jest dobrze dopasowany. Chodzenie jest nawet w miarę wygodne. Tak że powinny się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 northwave rebel sbs cappuccino rozmiar 47 powinien być dobry bo to rozmiarowo 31 ale można by dopytać jeszcze sprzedawcya pd m520 będą w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 zdecydowalem sie kupic taki zestwaw co myslicie ma dużą noge to tez ciezej o buty tu dostaniesz taniej http://rowertour.com/shimano-sh-m089-buty-mtb-spd-czarne.html http://rowertour.com/shimano-pd-m520-pedaly-spd-biale.html bądź srebrne powyżej 400 zł masz przesyłkę gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 http://rowerek.pl/ a ten sklep ktos kupowal tam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.