Skocz do zawartości

[Buty] Prosze o pomoc

seba1121

Rekomendowane odpowiedzi

Całkiem rozsądny bucior. Użytkuję ten model od ponad roku i jestem całkiem zadowolony. Jak do tej pory żadnych uszkodzeń czy pęknięć, rzepy trzymają jak należy. 

Jeśli trochę jeszcze poszukasz to znajdziesz jeszcze z pewnością inne pozycje poza shimano. 

But nie posiada jakiejś ekstremalnie twardej podeszwy więc można w nich spokojnie chodzić, ale na pielgrzymkę raczej bym ich nie zabrał. 

Jeśli chcesz spróbować SPD, to musisz niestety potrząsnąć jeszcze trochę portfelem i kupić odpowiednie pedały. Kupno samych butów mija się z celem.

W pedałach SPD można sobie regulować siłę wpięcia i wypięcie. Przy minimalnym ustawieniu nie trzeba dużej siły by się wypiąć i na początku nie powinno być z tym problemów.

Oczywiście trzeba trochę poćwiczyć, ale potem wszystko robi się automatycznie.

A co do nakładek to jest to taki raczej pół środek i warto się zastanowić czy jest sens je kupować. Bo w przypadku nakładek shimano to są one plastikowe więc częste wpinanie i wypinanie może je szybko zniszczyć. A tak naprawdę te nakładki też nie zapewnią tego co zwykłe platformowe pedały.

I problematyczne może być to że przy jeździe w butach do SPD nakładki trzeba będzie zdejmować, a za każdym razem przy zwykłych butach trzeba będzie je zakładać. Nie wygodne może być również to w jaki sposób będą ustawiały się pedały z nakładkami i to że będą one tylko z jednej strony.

Zamiast nakładek można pomyśleć jeszcze nad pedałami które są bardziej obudowane np. pd m530.

Choć jak dla mnie to jeżeli już mieć pedały SPD to również jeździć w odpowiednich do tego butach.

Według mnie bardzo dobry zestaw na początek. Tylko trzeba pamiętać że buty shimano trzeba przeważnie wybierać o 1 numer większy niż normalnie. Choć warto przymierzyć buty przed zakupem.

Sam mam te buty od niedawna i jak na razie jest bardzo dobrze. Klamra i rzepy dobrze trzymają nogę. Nic nie uciska a but jest dobrze dopasowany.

Chodzenie jest nawet w miarę wygodne. Tak że powinny się sprawdzić.

zdecydowalem sie kupic taki zestwaw co myslicie  ma dużą noge to tez ciezej o buty

tu dostaniesz taniej  http://rowertour.com/shimano-sh-m089-buty-mtb-spd-czarne.html

http://rowertour.com/shimano-pd-m520-pedaly-spd-biale.html bądź srebrne   powyżej 400 zł masz przesyłkę gratis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...