Skocz do zawartości

[Skandia maraton Kraków] Pierwszy start

Nepalczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Żenada totalna. Ja z sędziami rozmawiałem, żeby dali mi sektor startowy. Jeden przerwał ostrym "nie!". Potem spytałem kobietę o przyjaźniejszym wyrazie twarzy i usłyszałem pytanie po co mi sektor startowy? Przecież jak jestem mocny to wyprzedzę. Taaaa... Według tej logiki w ogóle sektory startowe są zbędne.

Skończyło się tak, że ostatniego sektora musiałem ponad połowę stawki wyprzedzać i straciłem mnóstwo czasu w Lasku Wolskim. Mimo to, na Dąbrowę sektora nie dostanę, bo system sektorowy jest u Langa idiotyczny. Ostatni sektor mega jest dłuższy niż wszystkie pozostałe sektory mega razem wzięte. Bezsens totalny. Na domiar złego minutę po mega rzucają "harty" z mini, które robią rzeźnię, nerwówkę totalną albo w najlepszym wypadku biegają z rowerami w rękach po lesie, żeby nie stać w korkach z mega. Moim zdaniem to jest żart z kolarstwa. Na mini w Kraku to raczej duathlon był... Dziwię się, że ktokolwiek chce w tym startować.

Za posiłek regeneracyjny dostałem grochówkę. Potem widziałem, że kiełbasę wydają. Gdy kończy ogon mega lub giga miasteczko już powoli jest w rozkładzie. Po startach w bikemaratonie imprezy Langa totalnie przestały mi się podobać. Gdyby nie to, że Lang ma dwie interesujące mnie miejscówki: Kraków i Dąbrowę Górniczą, to wypiąłbym się totalnie na jego imprezy.

Jestem ciekaw czy tylko ja mam tak negatywne odczucia czy to bardziej powszechne?

Czy ktoś może orientuje się do kogo w Langteamie pisać z dokumentacją swoich startów, aby otrzymać sektor? Chciałbym chociaż spróbować jakiejś oficjalnej drogi. Jeśli nie to dołączę do startujących z pierwszego sektora i przyjmę karę. Lepsze to niż psuć sobie jazdę.

Dalej w pamięci mam to, jak Lang w Wawie wystartował na zakazanym wówczas rowerze przełajowym, po czym reakcją na podnoszoną krytykę była zmiana regulaminu...

Witam.

Byłem ukończyłem , trasa bardzo fajna, ale organizacja i start z tych sektorów , gdzie puszczają 500 osób na hura to jakaś pomyłka. Zgadam się z Tobą całkowicie.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...