r4v Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Witajcie, otóz przymierzam sie do serwisu dampera monarch RL. Manual ze strony RS jest dosc przejzysty i całosc serwisu z grubsza wyglada dosc banalnie. Problemem jest dla mnie olej ktory aplikuje sie do kompory powietrznej - okolo 5ml oleju o magicznej nazwie: Maxima Maxum4 Extra Oil - 15W50. Czy mozecie polecic cos z własnego doswiadczenia czym to zalac i zeby bylo w miare przystepnej cenie? Dodam ze został mi olej z wczesniejszego amorka o nazwie MOtorex Semi Bath Z gory dzieki za kada sugestie
jahoo84 Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 W wątku o serwisie reby masz zamienniki oryginalnYch olejów i tam jest mowa a zamienniku gęstego oleju firma na pewno miller oils nie pamiętam modelu , sprzedają to w saszetkach 30ml także na parę serwisów wystarczy, ja płaciłem w internetach 9,9 za szt.
r4v Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Napisano 28 Kwietnia 2015 Watek przesledzilem caly, ale jak sie okazuje http://www.maximausa.com/msds/4stroke/Maxum4%20Extra%20MSDS.pdf to lepkosc jest na poziomie 120cST gdy w millers okolo 320cST wiec roznica dosc spora
Gość Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Jestes dla mnie wielki jak odczujesz roznice pomiedzy nim a jakimkolwiek zwyklym 15W do amortyzatorow, cale 5ml do smarowania wrecz zmiecie Twoj subiektywizm...Roznica taka, ze wyjdzie Cie taniej i bedziesz mial wyrazniejsze obraczki oleju po pracy na tloku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.