bfrackowiak Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witajcie, Jestem tutaj nowy, stoję przed pierwszym zakupem roweru szosowego. Budżet jaki posiadam na rower jest to około 5000zł, dodam że głównie planuję go używać do treningów triathlonowych jak i pewnie do samych startów na zawodach. Ostatnio pojawiła się ciekawa oferta - MEGAMO R10 105 11sp WIDEL CARBON 8,8 KG - http://allegro.pl/show_item.php?item=5295868242 Jednak niepokoi mnie rozmiar tych rowerów, mam 184cm. Mierzyłem inne rowery szosowe rozmiar 54 był dla mnie za mały a rozmiar 58 troszkę za duży. Zadałem pytanie sprzedającemu, dlaczego nie ma roweru w rozmiarze 56. Otrzymałem informacje że producent nie przewidział takiego rozmiaru. 1) Wiecie może dlaczego producent zdecydował się na taki krok? 2) Jak sądzicie powinien wybrać rozmiar 54/58? 3) Macie może inną ciekawą propozycję roweru szosowego mieszcząca się w budżecie? Serdecznie dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 tez zwrocilem na niego uwage... to co rzuca mi sie w oczy to rozne wielkosc ram na stronie producenta i na aukcji. ponadto waga tez jest rozna... http://www.megamo.com/web/bike.html?id=195 do dzierzoniowa nie mam daleko wiec moze podjade i obejrze jesli ktos z forumowiczow tego nie zrobil. ciekawe jak wypada w porownaniu do slawetnego alura700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bfrackowiak Napisano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Ja niestety do sklepu rowerowego mam spory kawałek drogi, jeżeli udałoby się cokolwiek więcej o rowerze napisać byłbym bardzo wdzięczny. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 niestety chyba jednak nie pojade, przemyslalem sprawe i prawdopoodbnie nie zakupie tego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.