Skocz do zawartości

[licznik] Najlepszy licznik przewodowy

karman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, mam alti od ponad roku. Nie mam zastrzeżeń, co do pomiaru, wiadomo SIGMA.

Z ważniejszych uwag:

-bateria padła po jednym sezonie,

-wysokość jest mierzona na podstawie ciśnienia atmo., więc jeśli chcesz mieć dokładny pomiar to trzeba za każdym razem ustawić wysokość startową.

Ja jestem mega zadowolony.

Napisano

Również mam ten licznik i jak na razie również jestem zadowolony. Natomiast ja raz skalibrowałem wysokość z Krk i tyle. Nie ma czasu się pitolić z każdorazowym wpisywaniem skąd startuje. Na razie jeśli są odchyły to minimalne.

Napisano

Patrz, ja mieszkam na płn od Krk i różnica jest około 60m od ustawienia sprzed 2 mies.

Prawda, jak ktoś chce mieć realny odczyt to można za każdym razem to ustawiać, ale jak potrzebne jest przewyższenie, to nie ma co się z tym pitolić.

Napisano

Wysokość mierzy mi dość dokładnie a na przewyższeniu "oszukuje" z max 50m na 1000m więc jako że to nie apteka to macham na to ręką. Pewnie kiedyś spróbuje wstukać dokładnie skąd startuje i zobaczy się co i jak. Jedyne co żałuję to kolor bo mam biały a czarny trochę lepiej się prezentuje.

Napisano

Widzę, że pomiar wysokości w tym modelu jest strasznie niedokładny. Tam, gdzie będę jeździł różnice ciśnień są częste i niekoniecznie związane tylko z wysokością. Takie rozwiązanie opada.

Znacznie jakieś inne modele z lepiej działąjącym pomiarem wysokości?

Napisano

Kto i gdzie napisał, że pomiar wysokości jest "strasznie nie dokładny". Raczej nikt nie robi liczników pod "specjalne wymagania" a już na pewno miejsca gdzie "dzieją się dziwne" rzeczy z warunkami atmosferycznymi. Są inne opcje w tym różne aplikacje a nie koniecznie tak "proste" rzeczy jak licznik. Tyle, że tam też jest "granica błędu".

Napisano

Ja testowałem licznik VDO MC 2.0 Spełniał niemal wszystkie moje wymagania. Najciekawszym z parametrów, jakie potrafił pokazać to % nachylenia terenu. Naturalnie pokazywał wysokość, mierzył przewyższenia, temperaturę, i te inne standardowe rzeczy.

Czego mu brakowało? Ano brakowało mu tego, co miał inny mój licznik CICLO SPORT 2.0 lub 2.1 - wyświetlanie dwóch parametrów jednocześnie. Otóż VDO nie potrafił pokazać jednocześnie jak dużo kilometrów przejechałem i w jakim czasie. CICLO SPORT to umie - i chwała mu za to. Niestety popsuł się :D

Napisano

Ja mam właśnie ciclosport 2.21 na kabelku i jestem zadowolony. Fajnie jest to ze pokazuje trzy funkcje. Dwie do wyboru jedna stala to prędkość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...