Skocz do zawartości

[licznik] Licznik roewrowy do 150 zł

Szy3ki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , przymierzam się do zakupu licznika tylko pytanie jaki wybrać ?

Jaki lepszy przewodowy czy bez przewodowy ?

Poleci ktoś jakiś fajny , dobry i sprawdzony licznik ?

P.S Każdy licznik zapisuje kilometry , tak żebym sobie mógł zobaczyć ile kilosów zrobilem np. W przeciągu miesiąca ?

Napisano

Witam na forum. Jeżeli chodzi o liczniki rowerowe to faktycznie wystarczy przejrzec cały dział gdzie dowiesz się o wiele wiecej. Poza tym w tej kwocie zmieścisz się już z zakupem licznika bezprzewodowego,moim zdaniem jest on po prostu wygodniejszy.

Napisano

Myślę, że w tej cenie najlepszym rozwiązaniem będzie Sigma BC 16.12 albo po kablu albo STS czyli bezprzewodowy. Sprawdzony i wiele osób Ci go poleci. Ma mnóstwo funkcji i przede wszystkim co ważne łatwy dostęp do części zamiennych, nie będziesz musiał szukać długo, a ceny także są przystępne. Dodatkowo można dokupić program Sigma Data Center i na komputerze oglądać wyniki swojej jazdy, w opakowaniu jest kupon na 50% zniżkę na jego zakup.

Krótko, jak zaczniesz szukać czegoś innego w tej cenie to i tak wrócisz do tego modelu :)

Napisano

Baterią się nie przejmuj przy liczniku wytrzyma sporo chodź nie pamiętam dokładnie ile ale baterie są tanie. Kadencje potrzebujesz czy nie?

Napisano

Baterią się nie przejmuj przy liczniku wytrzyma sporo chodź nie pamiętam dokładnie ile ale baterie są tanie

Racja , to kupie ten licznik , zapisuje on sume kilometrów itp. Tak zebym zobaczył ile zrobilem KM przez np. 2 miesiące ?

Kadencje potrzebujesz czy nie?

Kadencje ? Kadencja to mi się kojarzy tylko z określonym czasem sprawowania urzędu przez daną osobe hehehe  :laugh:

Napisano

Kadencja to ilość obrotów korby na minutę, ale skoro nawet nie wiesz co to jest, to czujnik kadencji chyba jednak Ci się nie przyda ;).

No nie , tego to zupełnie nie wiedziałem :woot:

Napisano

Kupiłem tydzień temu przewodową Sigmę 16.12 z przewodowym licznikiem kadencji za 108 zł z przesyłką kurierską. Polecam ten licznik. U mnie spisuje się świetnie.

Napisano

Przecież już dostałeś odpowiedź na to pytanie w tym temacie?!

No tak , kurde faktycznie sorki :whistling:

Taki sam, tylko bezprzewodowy, 16.12 STS CAD kupisz za ok. 175-180 zł.

Dzieki , dzieki :thumbsup:

Napisano

Używam Sigmy 16.12 STS w dwóch rowerach (jeden licznik dwa czujniki). Wszystko byłoby ok, tzn. chwaliłbym ten zestaw gdyby nie denerwujący szczegół - jak wyjmę licznik z uchwytu to kasuje dzienny przebieg. Jest to o tyle denerwujące, że gdy chcę w trakcie wycieczki schować na chwilę licznik, bo wchodzę do sklepu to wówczas stracę dane z tej wycieczki.

I mam wrażenie ze dzieje się tak właśnie od momentu, kiedy zacząłem go wykorzystywać dwuzestawowo.

Napisano

I mam wrażenie ze dzieje się tak właśnie od momentu, kiedy zacząłem go wykorzystywać dwuzestawowo.

Zobacz jak możesz czy dzieje się właśnie tak gdy używasz go do 2 rowerów , jak tylko wtedy tak się dzieje to go kupie bo będę licznika używał tylko z jednym rowerem. Jak jednak się okaże że nawet z jednym rowerem przy wyciągnięciu licznika aktualny przebieg się kasuje no to kiszka straszna i za taki licznik podziękuje :yucky:

Zobacz na spokojnie bo po rower jadę po majówce 4tego , było by super :laugh:

Napisano

Na jednym rowerze działał ok, więc to raczej błąd elektroniki związany z tymi dwoma rowerami. Kupuj spokojnie, działa dobrze (no, może poza totalnym zawyżaniem wskazań temperatury).

Napisano

Dzieki temu tematowi i wam zakupilem dzisiaj sigme 16.12 i jestem bardzo zadowolony z niego tak wiec i ja ten licznik polecam

Napisano

Dzieki temu tematowi i wam zakupilem dzisiaj sigme 16.12 i jestem bardzo zadowolony z niego tak wiec i ja ten licznik polecam

Którą wersję kupiłeś? Przewód, STS, STS CAD?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...