Calvex Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam, Posiadam taki rower i co by nie mówić, ale po 2 latach jazdy tylna opona jest praktycznie łysa i na dodatek jest przebita. Dlatego szukam czegoś nowego. Cena ? Myślę, że tak do 100 zł za dwie opony będzie w sam raz. Jeżdżę rowerem głównie po asfalcie, czasem gdzieś się do lasu przejadę i w sumie tyle Na allegro znalazłem takie coś 1.CONTINENTAL Race King 26 x 2.2 2. SCHWALBE NOBBY NIC PERFORMANCE (10 zł droższe niż te wyżej) 3. Continental X-King 26 x 2.2 (W ogóle X-King, a Race King czym się różnią ? Wyglądają identycznie i cena taka sama) No i to by było chyba na tyle
modrzew Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Jak jeździsz głównie po asfalcie to kup coś na asfalt, np. jakieś semislicki i raczej poniżej 2".
ArtGD Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Jeśli jeździsz głównie po asfalcie to wybrałbym Race King. Jeśli od czasu do czasu zdarza się trudniejszy teren to na przód można wrzucić X-King'a. PS opony mają różne bieżniki
alagor96 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Te opony kompletnie nie nadają się do terenu w jakim jeździsz, ale to twój wybór, zrobisz jak chcesz.
Calvex Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Napisano 27 Kwietnia 2015 Czyli lepiej kupić coś w tym stylu ?1.MAXXIS Wormdrive Jeszcze jest takie coś. Niby po 3 przejazdach, więc teoretycznie powinna być jak nówka. Tylko przed zakupem, to i tak lepiej napisać do sprzedawcy by wysłał jakieś zdjęcia opony 2.MAXXIS OVERDRIVE
alagor96 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Te już zdecydowanie lepsze. Powiem Ci co ja zrobiłem, kiedy byłem w podobnej sytuacji co Ty. Poszedłem na całość i kupiłem Kendę Kwest 1.5", i to był strzał w dziesiątkę! Tyle, że cierpi na tym wygląd roweru, także zdecyduj na czym zależy Ci bardziej.
modrzew Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Wygląd... Trzeba było zacząć od kupna odpowiedniego roweru do tego gdzie się jeździ.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.