Skocz do zawartości

[Pompka] Za mało wyskalowany manometr

ivi1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powitał szanowną brać rowerową :)

Panowie, w końcu kupiłem dzisiaj pompkę do amortyzatora (specialized air tool). Po powrocie do domu sprawdziłem zalecane ciśnienie do dampera, i okazało się, że muszę nabić 366 psi. Manometr w pompce jest wyskalowany do 300 psi. Pytanie brzmi, czy mogę tą pampką pompować ponad skale, czy jestem skazany na kupno nowej? [emoji53]

Napisano

Poroblemem jest nie tylko precyzja nanometru ale całej pompki. To pompka do kół z dużą komorą i długim wężem służąca do szybkiego pompowania kół a nie precyzyjnego ustawiania maleńkiej komory powietrznej.

Napisano

To teraz pozostało mi się modlić, żeby przyjeli do sklepu, bo jak nie to 50€ psu w kiszki. [emoji51] Albo bardziej hardcorowa wersja, zrzucić conajmniej 15kg, i wtedy by była wystarczająca. W każym bądź razie, pozostaje mi kupno oryginalnej pompki cannondale'a, której manometr jest wyskalowany do 600psi. I która jest tańsza o 10€ [emoji51]

Napisano

To nie tylko kwestia wyskalowania manometru, pompka nie jest zaprojektowana do wyższego ciśnienia, nie wiadomo jak zachowają się uszczelki, czy nie będzie przepuszczała powietrza, w końcu 366 psi to ponad 20% więcej niż to co na manometrze.

Napisano

Dobra, przekonałeś mnie, i nie będę kombinował. Jutro spróbuje ją zwrócić.

Ehh... 9 miesięcy zajeło mi kupno pompki, i taki kwiatek...

Ale nie ma tego złego, bo dowiedziałem się, że damper jest uszkodzony.

Dziękuję wszystkim za pomoc [emoji3]

Pozdrawiam

Ivi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...