ziemian Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam Rozglądam się za kupnem kasku do kolarska górskiego. Mój obwód głowy to 61cm. Szukam czegoś nowego bądź używanego do 350zł. Ktoś ma coś sprawdzonego ??? W przeszłości jeździłem z Met Predatore, ale był jednak lekko za duży. Z góry dzięki za propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Kask musisz sobie dobrać sam. Każda głowa jest inna i czyjeś doświadczenia mogą tylko wyprowadzić Cię w błąd. I bierz nowy, nie ma co ryzykować a za 350 zeta można już wybierać w 90% rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 To, że dobieram indywidualnie to wiem, chodzi mi o konkretne modele na które warto zwrócić uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Wszystkie dopuszczone do sprzedaży spełniają te same normy. Płacisz więcej za regulacje, wymienne gąbeczki, emalie, i bajery. A powyżej 250 już imo trochę za magię chyba, ciągle jest to jednorazowy kawałek styropianu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiceBike_pl Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Przed zakupem radziłbym przymierzyć dany model kasku,nawet jeżeli zamawiasz przez internet to wcześniej udaj się do sklepu i przymierz czy pasuje,czy dobrze leży i czy jest wygodny. Dopiero potem ten sam model możesz zamówić,to juz nie problem i będzie taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Tak chcę zrobić oczywiście A jakieś konkretne modele ktoś może polecić w tym przedziale cenowym ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Wszystkie. Za 350 nie kupisz złego kasku. Różnice między nimi to już kwestia osobistych preferencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.