marf Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Rozglądam się za zestawem opon do 29era głownie na maratony (głownie górskie edycje bike marathon )+ górskie wypady (Beskidy), myślę nad czymś z stosunkowo niskimi oporami toczenia, ale bez "papierowych ścianek" , wole parę gram więcej i komfort psychiczny. Błotnych warunków staram się unikać. W najbliższej przyszłości - po zmianie kół - planuje spróbować mleka, więc dobrze gdyby opona nie robiła problemów przy uszczelnianiu. Jak na razie głownie myślałem nad saguaro 2.2 (tnt/kevlar??) - ale z tego co widzę coś kiepsko ostatnio z ich dostępnością - ale chętnie rozważę wszystkie propozycje, cena ok 150~ sztuka
talento259 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Ja Ci polecam tradycyjne zestawy na maratony, bez kombinowania: Vittoria / Geax Saguaro 2.2 tył i przód (ew Mezcal na tył) Continental Race King 2.2 na tył i X-King 2.4 na przód (tutaj papierowe ścianki niestety) Schwalbe Racing Ralph 2.25 na tył i Nobby Nic 2.25 albo Rocket Ron 2.25 na przód Oponki najlepiej bezdętkowe jak obręcz pozwoli.
wojtas7 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 pomyśl nad Bontrager XR3 29x2,3 - bardzo uniwersalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.