Roch1920 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam. Jak w tytule poszukuje okularów na rower do 150 złotych. Poprzednie, które miałem (połamała się oprawka) nazywały się Accent Stingray. Oczekuje wymiennych szkieł i większej trwałości, proszę o zarekomendowanie waszych propozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Z czystym sumieniem polecam SOLSKEN S050 - http://allegro.pl/nowe-okulary-solsken-10-gartisow-nowa-cena-i5295485854.html Kupiłem dla siebie a potem jeszcze zamawiałem dla kolegi bo mu się bardzo spodobały. Wykonanie bardzo dobre, wykonane z takiego jakby gumowanego plastiku. Olbrzymią zaletą jest 5 rodzajów soczewek i co najważniejsze dla mnie było jest też bezbarwne szkiełko do jazdy w nocy. Na wielki plus zasługuje też obecność polaryzacji, co nie jest częste w tej klasie cenowej okularów z wymienną optyką. Do okularów producent dorzuca również akcesoria typu szmateczki, zawieszki, gumki itd i jest też sztywne etui gdzie okulary czy szkła w transporcie się nie pozgniatają. Długo wybierałem okulary dla siebie, brałem pod uwagę Arctic, Accent i inne, ale zawsze coś mi nie odpowiadało, to brak polaryzacji albo brak bezbarwnego szkła a tutaj jest wszystko no i jest promocja bo kosztują aktualnie 119 zł, więc zostanie Ci oszczędność na flaszeczke Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishburger Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 W aukcji którą podlinkowałeś wprawdzie piszą wielkimi literami o jakiejś promocji w NOWEJ CENIE 119 PLN, ale cena jest cały czas STARA czyli 159 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 http://www.wiggle.co.uk/dhb-photochromatic-full-frame-sunglasses/ Dla mnie super. Cena do jakości jest bdb mz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Na aukcji jest błąd i należy przelać sumę, która widnieje w opisie aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan91 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Ja jestem zadowolony ze swoich goggle, mają 8 lat prawie i nawet się nie porysowały a nie szanuję ich jakoś specjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhootek Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Ja polecam okulary polaryzacyjne Arctica, nie pamiętam nazwy modelu ale przez 8 lat używam ich codziennie, zarówno w samochodzie jak i na rowerze i w tym czasie używam dopiero 2-ej pary, a przeszły juz wiele, upadki, zagraniczne wojaże itp. Bez względu czy jest słonecznie, pochmurno czy pada deszcz, mam lepsza widoczność w nich niż bez nich. Jak będziesz chciał mogę jutro sprawdzić model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 A może warto dozbierać do fotochromów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Fotochromy to ok. 400pln. Ja używam Uvex Gravic. Kupiłem je kilka lat temu. Cena przystępna bo jakieę 150zł w zestawie z 2-3 szkłami i to chyba ich największa zaleta. Przynajmniej jak je kupowałem bo w razie"W" szkła można było dokupić po ok 30-40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiceBike_pl Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Na pewno warto dozbierać tylko to koszt okolo 400 zł za dobrej jakosci Uvexy. Jeżeli nie chcesz czekać,to poelcam rozejrzeć się za modelami Arktica- są w przystępnej cenie i jakościowo również solidnie wykonane,sa używam ich od ponad 2 sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Gość chce kupić okulary do 150 zł a Wy mu proponujecie okulary za 400 zł... Fotochrom fajny bajer, ale na rowerze niezbyt się sprawdza. Ściemnianie i rozjaśnianie nie działa w kilka sekund i podczas takiej jazdy po lesie raz może być za ciemno a raz za jasno. Po za tym nie są w stanie się rozjaśnić tak mocno jak szkła bezbarwne, więc bezpiecznej jazdy w nocy w okularach nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daminho Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 A czy ktoś używał okularów firmy Force?http://www.force-components.pl/index.php?p2836,kod-909391-force-race-pro-okulary-bialo-niebieskieKosztują około 150 zł w zestawie trzy wymienne szkła. Warto za tą cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.