Skocz do zawartości

[okulary] Jakie okulary do 150 zł polecacie?

Roch1920

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jak w tytule poszukuje okularów na rower do 150 złotych. Poprzednie, które miałem (połamała się oprawka) nazywały się Accent Stingray.

Oczekuje wymiennych szkieł i większej trwałości, proszę o zarekomendowanie waszych propozycji.

Napisano

Z czystym sumieniem polecam SOLSKEN S050 - http://allegro.pl/nowe-okulary-solsken-10-gartisow-nowa-cena-i5295485854.html

Kupiłem dla siebie a potem jeszcze zamawiałem dla kolegi bo mu się bardzo spodobały. Wykonanie bardzo dobre, wykonane z takiego jakby gumowanego plastiku. Olbrzymią zaletą jest 5 rodzajów soczewek i co najważniejsze dla mnie było jest też bezbarwne szkiełko do jazdy w nocy. Na wielki plus zasługuje też obecność polaryzacji, co nie jest częste w tej klasie cenowej okularów z wymienną optyką. Do okularów producent dorzuca również akcesoria typu szmateczki, zawieszki, gumki itd i jest też sztywne etui gdzie okulary czy szkła w transporcie się nie pozgniatają.

Długo wybierałem okulary dla siebie, brałem pod uwagę Arctic, Accent i inne, ale zawsze coś mi nie odpowiadało, to brak polaryzacji albo brak bezbarwnego szkła a tutaj jest wszystko no i jest promocja bo kosztują aktualnie 119 zł, więc zostanie Ci oszczędność na flaszeczke :D Pozdrawiam.

Napisano

W aukcji którą podlinkowałeś wprawdzie piszą wielkimi literami o jakiejś promocji w NOWEJ CENIE 119 PLN, ale cena jest cały czas STARA czyli 159 PLN.

Napisano

Ja polecam okulary polaryzacyjne Arctica, nie pamiętam nazwy modelu ale przez 8 lat używam ich codziennie, zarówno w samochodzie jak i na rowerze i w tym czasie używam dopiero 2-ej pary, a przeszły juz wiele, upadki, zagraniczne wojaże itp. Bez względu czy jest słonecznie, pochmurno czy pada deszcz, mam lepsza widoczność w nich niż bez nich. Jak będziesz chciał mogę jutro sprawdzić model.

Napisano

Fotochromy to ok. 400pln.

Ja używam Uvex Gravic. Kupiłem je kilka lat temu. Cena przystępna bo jakieę 150zł w zestawie z 2-3 szkłami i to chyba ich największa zaleta.

Przynajmniej jak je kupowałem bo w razie"W" szkła można było dokupić po ok 30-40zł.

Napisano

Na pewno warto dozbierać tylko to koszt okolo 400 zł za dobrej jakosci Uvexy. Jeżeli nie chcesz czekać,to poelcam rozejrzeć się za modelami Arktica- są w przystępnej cenie i jakościowo również solidnie wykonane,sa używam ich od ponad 2 sezonów.

Napisano

Gość chce kupić okulary do 150 zł a Wy mu proponujecie okulary za 400 zł...

Fotochrom fajny bajer, ale na rowerze niezbyt się sprawdza. Ściemnianie i rozjaśnianie nie działa w kilka sekund i podczas takiej jazdy po lesie raz może być za ciemno a raz za jasno. Po za tym nie są w stanie się rozjaśnić tak mocno jak szkła bezbarwne, więc bezpiecznej jazdy w nocy w okularach nie będzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...