kakaromcio Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam,Szukałem już chyba wszędzie ale nie mogłem znaleźć wiec piszę tutaj. A więc jak w temacie, kolega ma do sprzedania fajny amortyzator o skoku 160mm a moj ma dość mały bo tylko 120mm a jeżdżę ostatnio dość dużo po ścieżkach rowerowych, na ktorych jest sporo korzeni i czasem jakieś skoczki wiec swojego nie oszczedzam a kolega mówił, że on na tym co sprzedaje spokojnie sobie radził w takim terenie ale w tym problem, ze on kiedyś go malował i nie pamięta jakiej to firmy amor i tu jest moje pytanie czy jakoś się to da sprawdzić bo potem jak przyjdzie mi wymienić np oringi to nie bd wiedział do jakiego modelu a też druga sprawa, że niby skok 160 mm ale też przydało by się zorientować czy nie będzie gorszy od tego co teraz mam. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Daj jakieś zdjęcia, to pewnie ktoś będzie w stanie coś podpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaromcio Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Nic tak naprawde z nich nie można wywnioskować. A co jeśli chodzi o nr nabite na amortyzator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Skąd on wymyślił te 160 mm? To jest wideł o średnicy goleni nie więcej niż 32 mm. Nie lepiej kupić widelec o znanym modelu? Tutaj nawet nie wiesz dokładnie, która to jest wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 To szajs , omijaj takie okazje z daleka. Napisz,ile chcesz wydać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Niedawno omawialiśmy bardzo podobny widelec z tym temacie: http://www.forumrowerowe.org/topic/181236-amortyzator-przod-pomoc-w-identyfikacji-suntoura/ Możesz wyciągnąć te same wnioski. Różnica taka, że w Twoim przypadku ten Suntour jest jeszcze starszy. I jeszcze drobna rada. 160mm wcale nie musi być lepsze niż 120mm. Widelec to jedno, ale geometria ramy też robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaromcio Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Ten amor mu leży i tylko zastepuje miejsce więc sprzedaje go za 150zl, nie chce za duzo wydac na amortyzator ale nie więcej niż 600 zl. Na allegro widzialem niedawno marzocchi junior t za 600zl i się własnie nad nim zastanawiałem ale chyba moja rama (szajs) by niepodołała. Jest też możliwość wytestowania tego amortyzatora, przyniesie i założyć można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan91 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Mi to wygląda na jakiegoś suntora duro z 2005-2007 roku. Tyle, że on nie ma 160 skoku tylko 120 z tego co pamiętam, ale wg mnie na zdjęciu gołym okiem widać że to nie ma 160 skoku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaromcio Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 I tak sie okazało, że nie podejdzie bo ma sterówke 18 cm i jest za krótka. Mugłby ktoś wymienić amortyzatory godne kupna tak do 500-600 zl, był bym bardzo wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.