Skocz do zawartości

[Amortyzator]Problem z rozpoznaniem amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukałem już chyba wszędzie ale nie mogłem znaleźć wiec piszę tutaj. A więc jak w temacie, kolega ma do sprzedania fajny amortyzator o skoku 160mm a moj ma dość mały bo tylko 120mm a jeżdżę ostatnio dość dużo po ścieżkach rowerowych, na ktorych jest sporo korzeni i czasem jakieś skoczki wiec swojego nie oszczedzam a kolega mówił, że on na tym co sprzedaje spokojnie sobie radził w takim terenie ale w tym problem, ze on kiedyś go malował i nie pamięta jakiej to firmy amor i tu jest moje pytanie czy jakoś się to da sprawdzić bo potem jak przyjdzie mi wymienić np oringi to nie bd wiedział do jakiego modelu a też druga sprawa, że niby skok 160 mm ale też przydało by się zorientować czy nie będzie gorszy od tego co teraz mam. Pozdro

Niedawno omawialiśmy bardzo podobny widelec z tym temacie: http://www.forumrowerowe.org/topic/181236-amortyzator-przod-pomoc-w-identyfikacji-suntoura/

Możesz wyciągnąć te same wnioski. Różnica taka, że w Twoim przypadku ten Suntour jest jeszcze starszy.

I jeszcze drobna rada. 160mm wcale nie musi być lepsze niż 120mm. Widelec to jedno, ale geometria ramy też robi swoje.

Ten amor mu leży i tylko zastepuje miejsce więc sprzedaje go za 150zl, nie chce za duzo wydac na amortyzator ale nie więcej niż 600 zl. Na allegro widzialem niedawno marzocchi junior t za 600zl i się własnie nad nim zastanawiałem ale chyba moja rama (szajs) by niepodołała. Jest też możliwość wytestowania tego amortyzatora, przyniesie i założyć można.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...