szczurozor Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam. Mam ochotę pewnego pięknego dnia zrobić sobie solo na Krotoszyn. Jechał ktoś tą trasą? Czy ta będzie dobra, czy są może jakieś ciekawsze warianty? Przyjmuję tolerancję około 10-15km w górę, byle nie poniżej 100 http://tiny.pl/xhz9w Rower Unibike Fusion na gumkach Conti Double Fighter więc raczej omijamy piaski, ale las mi nie straszny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Chcesz coś zwiedzać po drodze? Preferujesz asfalt czy poprowadzić Cię w większości terenem? Napisz dokładniej, będzie mi łatwiej pomóc Tydzień temu przejechałem się do Ostrowa Wlkp. zahaczając o Krotoszyn, zerknij sobie, może się przyda http://rmk.bikestats.pl/1307061,Ostrow-Wielkopolski.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Ciekawe miejsca i ładne zdjęcia jak najbardziej wchodzą w grę, ale z umiarem. Żeby nie stawać co 10km znowu. Wolę asfalt, ale nie boję się w razie potrzeby wjechać w las czy w polne drogi. Tym bardziej, że te ostatnie nieraz są mniej "MTB" niż te pierwsze Jakiś cięższy teren już jednak nie wchodzi w grę ze względu na charakterystykę opon i jednak wagę roweru plus plecak z piciem i bananami Chcę to zrobić w miarę szybko, ale niekoniecznie sprintem i fajnie by było to i owo zobaczyć po drodze Zresztą przecież mogę tym razem zobaczyć sobie część a za jakiś czas pojechać drugi raz i zobaczyć inną część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 http://ridewithgps.com/routes/7662781 Z Poznania do Mosiny Nadwarciańskim Szlakiem Rowerowym, dalej dobrym asfaltem i mało uczęszczaną drogą do Śremu. Ze Śremu do Dolska przyjemnie, pagórkowato i mały ruch. Z Dolska do DK12 ruch trochę większy ale bardzo dobrej jakości asfalt, z jednym kiepskim ale krótkim odcinkiem. O Borka Wlkp. do Krotoszyna musisz się przygotować na asfalt kiepskiej jakości, gdziekolwiek byś pojechał. Taki urok tych stron. Od Siedmiorogów do Bułakowa droga leśna, ale całkiem całkiem. Dalej to już "wsi spokojna, wsi wesoła", jazda wśród pól. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Wybornie! Z opisu wydaje się to być mniej więcej to, czego oczekiwałem Ogromne dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Nie ma za co Daj znać, po powrocie, jak Ci się podobało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W końcu udało mi się wyrwać dzień luźniejszy i pojechać Generalnie przyjemność z jazdy zdominowana byłą raczej walką z wiatrem, ale trasa sama w sobie jest zacna i mam zamiar jeszcze tam wrócić, o tak! Zamotałem się delikatnie na wyjeździe na DK12 i pociąłem prosto do Borku, co skróciło mi trasę i okroiło krajoznawczość Nie wracałem już jednak gdyż w Krotoszynie czekał na mnie ciepły obiadek Tu podziękowania dla rodziców i ich znajomości w różnych zakamarkach Polski Dziwnie mi się wydawało też, że więcej jest podjazdów niż zjazdów, potem spojrzałem na profil trasy i przestało mi się wydawać Jak się zrobi pogoda znośniejsza to mam niecny plan zrobić ten kurs w obie strony. W końcu powrót będzie z górki Dzięki rmk83, za wskazówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.