Szy3ki Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam Panowie , z racji tego że ostatni raz na rowerku smigałem jakieś 10 lat temu nie mam zielonego pojęcia jakie są teraz rowery , na co zwrócić uwage itp. Dlatego prosił bym Was o rade Chce kupić rower , najlepiej CROSS - Dlaczego ? Ponieważ mieszkam w mieście w centrum gdzie do okoła są tylko chodniki i ulice dlatego typowy MTB odpada z racji tego że ciężkich terenów w okolicy nie ma a typowa SZOSÓWKA to zły pomysł patrząc na stan ulic i chodników a no i po jakimś piachu czy szutrowym terenie też zapewne raz na jakiś czas się przejedzie ... Cena roweru myśle że max 3000 , 3200 zł myśle że na pierwszy rower w zupełności wystarczy ... Jaki byście rower doradzili ? Pytam bo jest masa firm od typowych które każdy zna np. GIANT po CUBE czy BOCAS , BERGAMONT itp.itd. Powiedzcie mi czy warty swojej ceny jest GIANT ROAM 0 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.0.disc/17684/73829/ Dużo osób sobie go chwali a ja dodatkowo miał bym możliwość kupienia go może nawet i za połowe ceny ... Albo może jakieś inne propozycje , było by super ... Z góry dziekuje i życze miłego dnia , pozdrawiam
mmisiek9612 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Tak ten Giant to bardzo dobry rowerek. Jeszcze do tego możesz mieć na niego zniżkę więc nie ma co się zastanawiać tylko lecieć i brać. Ewentualnie coś w tym stylu jeśli nie zależy Ci na amortyzatorze. Za to rower jest bardzo lekki. http://www.scott.pl/produkt/184/622/rower-sportster-20/
Szy3ki Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Dziekuje za szybką odpowiedz. Co do pytania czy zależy mi na amorku to cięzkie pytanie dla mnie z tego względu że tak jak mówie ostatni raz śmigałem na rowerze z 10 lat temu , do tej pory caly czas na przemian motor i auto.Więc sam nie wiem czy amorek się przyda czy nie , ale chyba patrząc z tego punktu że będe jezdził po mieście gdzie drogi są jakie są , chodniki mamy jakie mamy , krawężniki itp.itd. To chyba lepiej zaopatrzyć się w rower z amorkiem który będzie nierówności amortyzował w jakiś sposób ? Tego Gianta ma mój kolega który mieszka za granicą , ma Go w idealnym stanie i może za 2 tysiące by mi sprzedał więc cena super bo w sklepie trzeba dać za taki sam 1200 zł więcej ...
Szy3ki Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Pisz po polsku.Tekst do lewej. Dzięki za pomoc w sprawie roweru , Twoja rada jest bezcenna ...
mmisiek9612 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o amor to moim zdaniem na mieście to tylko przeszkadza ponieważ pochłania energię przy rozpędzaniu roweru(chyba że go zablokujesz no ale w tedy to nie amor tylko zwyczajny widelec tyle że ciężki). A z tymi dziurami to bez przesady aż tak nie trzęsie. Wystarczy podnosić lekko kierownice przed przeszkodą np. krawężnikiem i nie pompować opon na kamień. Ale tak jak mówiłem wcześniej Giant też będzie bardzo dobrym wyborem.
Szy3ki Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o amor to moim zdaniem na mieście to tylko przeszkadza ponieważ pochłania energię przy rozpędzaniu roweru(chyba że go zablokujesz no ale w tedy to nie amor tylko zwyczajny widelec tyle że ciężki). A z tymi dziurami to bez przesady aż tak nie trzęsie. Wystarczy podnosić lekko kierownice przed przeszkodą np. krawężnikiem i nie pompować opon na kamień. No tak , masz racje przy rozpędzaniu jak dobija to więcej energi trzeba wkładać o tym nie pomyślałem - Cenna rada Kurde powiem Ci że sam nie wiem , natmet Scott to już praktycznie kolarka hehehe Masz też racje że drogi nie są nie wiadomo jakie itp. itd. Ale pewnie będą też wypady w cięższy teren jakiś lasek , czy ścieżki rowerowe więc amorek się przyda ... Ale tak jak mówiłem wcześniej Giant też będzie bardzo dobrym wyborem. Kusi mnie właśnie bo czytałem o nim opinie i każdy chwali a dodatkowo tak jak już wspominałem moge mieć naprawde dużo taniej a to też istotna rzecz ... Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz tylko , mam 182 cm wzrostu i od pachwiny do ziemi bez butów mam 83 cm a ten Giant kolegi ma rame "21" i pytanie czy będzie dobra ? Nie będzie za duża ? Niby czytałem że ramy CROSSowe mogą być większe , w rowerach MTB lepiej mniejsza ze względu na manewrowanie itp.
mmisiek9612 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Może być trochę duża. Dobrze jakbyś przymierzył się gdzieś w sklepie do podobnego roweru na takiej ramie i sprawdził. znalazłem jeszcze taki http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/multi-use/crosstrail/crosstrail-elite-disc Jeśli nie zależy Ci na marce na ramie to ten też jest spoko i tańszy http://allegro.pl/rower-cross-gepida-alboin-700crs-19-2014-lx-i5278821402.html lub taki lepszy ale ten kolor to pod różowy podchodzi trochę http://allegro.pl/rower-cross-gepida-alboin900-crs-19-graph-xt-2014-i5275759597.html
Rulez Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Dużo osób sobie go chwali a ja dodatkowo miał bym możliwość kupienia go może nawet i za połowe ceny ... Ten Giant to bardzo dobry wybór jeśli możesz tak tanio go kupić, no chyba, że jest kradziony np w Holandii ... teoretycznie rama 21" to dobry wybór, jednak ten Giant jest stosunkowo długi jak na crossa, konieczna by była przymiarka do rozm. M oraz L. Coć jeśli masz krótsze nogi to masz dłuższy tułów więc dłuższa rama z rozm 21" powinna być akurat, przekrokiem w crossie nie ma co się zbytnio przejmować
Szy3ki Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Może być trochę duża. Dobrze jakbyś przymierzył się gdzieś w sklepie do podobnego roweru na takiej ramie i sprawdził. No właśnie i tu jest problem , bo koledze kasa potrzebna a chętnych na ten rower ma sporo , dzisiaj sklepy pozamykane , jutro nie mam czasu bo jade do klienta wiec nie mam nawet minuty żeby podjechać do sklepu jakiegoś ;( A cena kusi jak nie wiem co bo 2000 tysie a 3200 to jest duuza roznica ...tylko ta rama ...
Rulez Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Brał bym w ciemno, za takie pieniądze możesz go odsprzedać bez straty .
Szy3ki Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Ten Giant to bardzo dobry wybór jeśli możesz tak tanio go kupić, no chyba, że jest kradziony np w Holandii ... Rower ma jakieś 3,4 miesiące kupiony w sklepie z tego co mi mówił , niby rachunek wszystko ma
mmisiek9612 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Nie zapomnij mu powiedzieć żeby Ci wszystkiie papiery dołączył gwarancje, instrukcje itp
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.