Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 To nie mam pojęcia. Po prostu musisz jeździć tak by nie krzyżować łańcucha albo go skrócić (2-4 ogniwa). Możliwe też że wymaga wymiany bo już jest wyciągnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Skrócić mogę, ale czy nie będzie za krótki ? Ps. Opanowałem klocki. Podkładkę miałem profilowaną i była tym profilowanym do bolca klocka, to powodowało, że klocki było krzywe. Trzeba było na odwrót wstawić. Linki hamulcowe nasmarowałem, lepiej w pancerzu chodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Czyli heble już hamują ta? Skrócić mogę, ale czy nie będzie za krótki ? Jeśli o 2 ogniwa skrócisz nie powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Koło jest krzywe. W serwisie 25-35zł wołają. Za nówkę chcą 150zł. 2 dni temu jeździłem i było wszystko ok. Nawet jak krzyżowałem łańcuch. Jeszcze pytanie. Jeśli mam teraz felgę 26 cali z oponą 1,90, to czy mogę dać felgę 26x1,75 i tam pasowa będzie opona 1,9 ? Mam na myśli tą felgę http://allegro.pl/obrecz-rowerowa-felga-tyl-wilkinson-26-x-1-75-b14-i5281533823.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Wątpię , jest tabelka z szerokością opony a szerokością wewnętrzną felgi. Lecz skoro sprzedający napisał 1.75 to to chyba będzie max rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Nie rozumiem tych tabel. W poniedziałek zaniosę felgę do centrowania. Zobaczę czy da się ją uratować. Może coś mnie oświeci do tego czasu z przerzutkami, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Mierzysz szerokość wewnętrzną obręczy i wtedy wyjdzie Ci wynik i jak np masz szerokość wewnętrzną 25 mm to wejdzie na to opona od 44 do 62 mm szerokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Łańcuch masz za długi, musisz go skrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Łańcuch masz za długi, musisz go skrócić. Dziwi mnie jedno: Długości łańcucha nie zmieniałem. Jedynie spinka doszła. Jedno oczko wywaliłem i w to miejsce wstawiłem spinkę. a wcześniej było dobrze , dziwna sprawa. No nic łańcuch skrócić i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 No właśnie Ychu. Będę skracać po jednym ogniwie. Jeszcze jedno zdjęcie: Z przodu - największa zębatka, z tyłu - największa zębatka Nie wygląda na to aby był za długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No jeśli masz 3 - 1 to nie będzie , sprawdź na 1 - 6 tak jak wtedy to się okaże. Jak to mówią zrób tak , żeby było dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Byłem w serwisie. Podobno na przerzutkach oprócz śrub H-L do regulacji jest jakaś baryłka. Poszukam jej, ale nie widzę. Najwyżej skończy się serwisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Baryłkę masz na manetce, służy ona do minimalnego naciągania linki w miarę jej wydłużania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 To dziwne. Przecież ona nie służy do tego. Ja jej nie mam, to stare manetki. Czy ta felga http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/inne/p,kolo-tylne-26-stal-7x-cp-joytech-434-cp-srebrne-wheels-mfg,343021.html Będzie pasować pod mój rower - 26x1,9? Tzn. Kaseta (chyba) i hamulce zwykłe ? Byłem ze starym kołem do centrowania i facet powiedział, że tragedia (45zł, ciężko wyprstować), lepiej kupić nowe. Czy lepiej http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/inne/p,kolo-tylne-26-starrim-19dg-joytech-d854se-srebrna-wheels-mfg,343018.html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Na przerzutce masz też: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Zorientowałem się. Kręcąc tą śrubą przerzutka zmienia swe wychylenie lewo prawo. Naciąg się nie zmienia. Facet w serwisie twierdzi, że to napina łańcuch, ale nie zrozumiał chyba o co mi chodzi. Co z wyborem koła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Bądźmy szczerzy : nie wiadomo jaka opona tam wejdzie bo nie ma jak to wywnioskować. Obręcze: Stal 7X CP 26" srebrna, 36 otworów Obręcze: StarRim 19DG 26" srebrna, 36 otworów i nic po za tym. Musiałbyś napisać email lub zadzwonić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Myślałem, że to jest zestandaryzowane. Niby poważny sklep. Jutro muszę zadzwonić znowu. Żenada. Jak tak dalej pójdzie to zrobię ten rower w listopadzie. Jeszcze jedno: Te felgi pasują pod kasetę i wolnobieg ? Nie wiem co mam, ale stawiam na wolnobieg. Nie rozkręcałem tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Spokojnie , nie w żadnym listopadzie do czerwca / połowy maja powinno się udać. Co tam masz do roboty? -Koło -Czekać na te śrubki do hamulca Coś jeszcze? Możesz przejść się do jakiegoś rowerowego w pobliżu pogadać i kupić. Moja mama ostatnio kupowała przednie i tylne koło do damki. Przód zwykłe stalowe 45 zł a tył wzięła mocne bo wiadomo większe obciążenie tam idzie , ma tam 2 komorowe stożki za 125 zł Ale Ona jakoś dziwnie jeździ , jechała do sklepu i po zmianie przedniego tył nagle złapał takie jajo że tył szedł do wymiany (po 10 metrach jazdy). Na pewno znajdzie się koło Ciebie jakiś sklep gdzie na miejscu się dogadasz i kupisz to koło. Edit: Koła które podałeś są pod nakręcany wolnobieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Tylko nie wiem co mam. Raczej wolnobieg. U mnie jest centrum rowerowe. Pytałem o koło, a facet że 150 zł. Przez neta jest SPORO taniej u nich. Jeśli felga jest do v brake a ja mam zwykłe, to też będzie hamować ? śrubki jutro będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Będzie bo to się zalicza pod v-ki (nazwa cantilever ale też klocki). Za 150 zł to pewnie chciał dać wzmacniane i pod kasetę. Trochę kosztują ale znacznie trudniej je pogiąć. Pewnie masz wolnobieg , odczytaj co na nim jest napisane i wtedy będziemy myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 SOLEUS FREE WHEEL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 To masz raczej wolnobieg niż kasetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Też tak myślę. To czekam na odp. ze sklepu i zamawiam koło. Mam do pracy z górki 2,5 km, ale bez hamulców tylnych nie wypuszczam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Które koło lepsze ? http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/inne/p,kolo-tylne-26-stal-7x-cp-joytech-434-cp-srebrne-wheels-mfg,343021.html czy http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/inne/p,kolo-tylne-26-starrim-19dg-joytech-d854se-srebrna-wheels-mfg,343018.html ? Zamawiam dziś. Ps. śrubek jeszcze nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.