Skocz do zawartości

[hamulce] regulacja

Tomeksup

Rekomendowane odpowiedzi

Skrócić mogę, ale czy nie będzie za krótki ?

Ps. Opanowałem klocki. Podkładkę miałem profilowaną i była tym profilowanym do bolca klocka, to powodowało, że klocki było krzywe. Trzeba było na odwrót wstawić.

Linki hamulcowe nasmarowałem, lepiej w pancerzu chodzą.

Koło jest krzywe. W serwisie 25-35zł wołają. Za nówkę chcą 150zł.

2 dni temu jeździłem i było wszystko ok. Nawet jak krzyżowałem łańcuch.

Jeszcze pytanie.

Jeśli mam teraz felgę 26 cali z oponą 1,90, to czy mogę dać felgę 26x1,75 i tam pasowa będzie opona 1,9 ?

Mam na myśli tą felgę http://allegro.pl/obrecz-rowerowa-felga-tyl-wilkinson-26-x-1-75-b14-i5281533823.html

Łańcuch masz za długi, musisz go skrócić.

Dziwi mnie jedno:

Długości łańcucha nie zmieniałem. Jedynie spinka doszła. Jedno oczko wywaliłem i w to miejsce wstawiłem spinkę.

a wcześniej było dobrze , dziwna sprawa. No nic łańcuch skrócić i tyle. 

To dziwne. Przecież ona nie służy do tego. Ja jej nie mam, to stare manetki.

Czy ta felga

http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/inne/p,kolo-tylne-26-stal-7x-cp-joytech-434-cp-srebrne-wheels-mfg,343021.html

Będzie pasować pod mój rower - 26x1,9? Tzn. Kaseta (chyba) i hamulce zwykłe  ?

Byłem ze starym kołem do centrowania i facet powiedział, że tragedia (45zł, ciężko wyprstować), lepiej kupić nowe.

Czy lepiej  http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/inne/p,kolo-tylne-26-starrim-19dg-joytech-d854se-srebrna-wheels-mfg,343018.html?

Bądźmy szczerzy : nie wiadomo jaka opona tam wejdzie bo nie ma jak to wywnioskować.

Obręcze: Stal 7X CP 26" srebrna, 36 otworów Obręcze: StarRim 19DG 26"

srebrna, 36 otworów

i nic po za tym. Musiałbyś napisać email lub zadzwonić. 

Myślałem, że to jest zestandaryzowane. Niby poważny sklep. Jutro muszę zadzwonić znowu. Żenada. Jak tak dalej pójdzie to zrobię ten rower w listopadzie.

Jeszcze jedno:

Te felgi pasują pod kasetę i wolnobieg ? Nie wiem co mam, ale stawiam na wolnobieg. Nie rozkręcałem tarcz.

Spokojnie , nie w żadnym listopadzie :) do czerwca / połowy maja powinno się udać. Co tam masz do roboty? 

-Koło

-Czekać na te śrubki do hamulca

Coś jeszcze? Możesz przejść się do jakiegoś rowerowego w pobliżu pogadać i kupić. Moja mama ostatnio kupowała przednie i tylne koło do damki.

Przód zwykłe stalowe 45 zł a tył wzięła mocne bo wiadomo większe obciążenie tam idzie , ma tam 2 komorowe stożki za 125 zł :o  Ale Ona jakoś dziwnie jeździ , jechała do sklepu i po zmianie przedniego tył nagle złapał takie jajo że tył szedł do wymiany (po 10 metrach jazdy). Na pewno znajdzie się koło Ciebie jakiś sklep gdzie na miejscu się dogadasz i kupisz to koło.

Edit:

Koła które podałeś są pod nakręcany wolnobieg.

Będzie bo to się zalicza pod v-ki (nazwa cantilever ale też klocki). Za 150 zł to pewnie chciał dać wzmacniane i pod kasetę. Trochę kosztują ale znacznie trudniej je pogiąć. Pewnie masz wolnobieg , odczytaj co na nim jest napisane i wtedy będziemy myśleć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...