usho15 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ jestem tu nowy . A teraz przechodząc do problemu: pewnego dnia po myciu ojciec spsikał mi zaciski i tarcze wd40 . Więc zakupiłem nowe klocki (żywiczne, bo metalicznych nie moglem znaleźć i myślałem, że nie ma do tego hamulca, lecz po fakcie znalazłem). Wziałem się za wyczysczenie dokładnie tarcz i zacisków rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym, odpowietrzyłem hamulce, założyłem nowe klocki i tył chodzi elegancko natomiast przód słabo hamuje i do tego piszczy jak ... . Ktoś wie co moge z tym zrobić jeszcze ? Czy pozostaje mi tylko oddanie roweru gdzies do serwsiu ? z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam Edit: rower to Scott Aspect 930 29er Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez usho15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 No wiesz , jeśli serwis miałby dać rade coś zrobić to samemu też się da. Przód generalnie na żywicznych pewnie nie będzie i tak brzytwa. Na pewno dobrze odtłuściłeś tarcze? Klamka chodzi normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Odtłuść jakimś innym preparatem np http://allegro.pl/zmywacz-odtluszczacz-hamulcow-tarcz-zaciskow-600ml-i5283636741.html benzynka nie jest do hampli za dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Ktoś wie co moge z tym zrobić jeszcze ? Tata powinien Ci zafundować nowy zestaw klocków. Gdyby to były metaliki, to można by wypalić w piekarniku. Przy żywicznych - kaplica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 25 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 to można by wypalić w piekarniku w piekarniku nie da się klocków wypalić a jedynie można je wypiec. Wypalanie odbywa się na otwartym ogniu. Nie szkoda Ci czasu na pisanie takich bzdur? Do autora tematu - jest przyklejony temat "hamulec nie hamuje - dlaczego". Zalecam nieco wysiłku przy przeglądaniu forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi