usho15 Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ jestem tu nowy . A teraz przechodząc do problemu: pewnego dnia po myciu ojciec spsikał mi zaciski i tarcze wd40 . Więc zakupiłem nowe klocki (żywiczne, bo metalicznych nie moglem znaleźć i myślałem, że nie ma do tego hamulca, lecz po fakcie znalazłem). Wziałem się za wyczysczenie dokładnie tarcz i zacisków rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym, odpowietrzyłem hamulce, założyłem nowe klocki i tył chodzi elegancko natomiast przód słabo hamuje i do tego piszczy jak ... . Ktoś wie co moge z tym zrobić jeszcze ? Czy pozostaje mi tylko oddanie roweru gdzies do serwsiu ? z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam Edit: rower to Scott Aspect 930 29er Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez usho15
Ychu Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 No wiesz , jeśli serwis miałby dać rade coś zrobić to samemu też się da. Przód generalnie na żywicznych pewnie nie będzie i tak brzytwa. Na pewno dobrze odtłuściłeś tarcze? Klamka chodzi normalnie?
mmisiek9612 Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Odtłuść jakimś innym preparatem np http://allegro.pl/zmywacz-odtluszczacz-hamulcow-tarcz-zaciskow-600ml-i5283636741.html benzynka nie jest do hampli za dobra
mklos1 Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Ktoś wie co moge z tym zrobić jeszcze ? Tata powinien Ci zafundować nowy zestaw klocków. Gdyby to były metaliki, to można by wypalić w piekarniku. Przy żywicznych - kaplica.
Mod Team mrmorty Napisano 25 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2015 to można by wypalić w piekarniku w piekarniku nie da się klocków wypalić a jedynie można je wypiec. Wypalanie odbywa się na otwartym ogniu. Nie szkoda Ci czasu na pisanie takich bzdur? Do autora tematu - jest przyklejony temat "hamulec nie hamuje - dlaczego". Zalecam nieco wysiłku przy przeglądaniu forum!
Rekomendowane odpowiedzi