Skocz do zawartości

[korba] FC-M580 czy FC-M581?

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Bierz LX fc-m580 i nawet sie niezastanawiaj nad niczym innym w tej cennie. Mam tą korbe i jestem w 100% zadowolony. Może nieprzejechalem na niej zbyt wiele (nieco ponad 2tyś), ale jakość tego sprzętu da sie odczuć od razu(niesamowita sztywność). Dodatkowym plusem jest dziecinie prosty montaż i demontaż. Niewiem jak z trwalością w praktyce, ale myślę że w porównaniu z tradycyjnym suportem wygra bezapelacyjnie.

• 1 rok później...

Moje pytanie o Deore LX 582 - po złożeniu jej do kupy, okazało się, że stawia opór przy obracaniu. Tzn. nie lata luźno na wszystkie strony, jak to miało miejsce przy kwadracie. Nie wiem czy powinienem się tym martwić czy uznać za nornalne i jeździć. W zasadzie ciężko jest ją skręcić za mocno, skoro lewe ramię i tak zachodzi na oś tylko tyle, na ile pozwalają rowki.

A ja mam jeszcze inne pytanie. Czy wie ktoś ile jest gwarancji na te korby LX'a? Bo właśnie chyba mi się sypie LX 580. Dźwięk jakby się mieliło łożysko a nowe na allegro kosztuje 1/3 ceny nowej korby (dramat). Mam nadzieję, że gwara dłużej niż rok...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...