Skocz do zawartości
  • 0

Rower MTB dla dziewczyny ;)

Gość Julia

Pytanie

Napisano

Witajcie!

Miałam rower Merida Juliet TFS-100 D, jednak niestety został mi on jesienią skradziony :( Sezon się rozpoczyna, dlatego chciałabym kupic nowy rower.Zastanawiam się nad kolejna Meridą, ale z racji tego, iż jestem laiczką w tym temacie, to prosiłabym Was o pomoc. Na rower chciałabym wydac ok 1500-1800zł (max 2000), preferowałabym typ MTB z ramą ok 16 cali (mam 160 cm wzrostu i 52kg wagi). W mojej Meridzie miałam hamulce tarczowe i wydaje mi się, że jest to dość przydatny element. Przerzutki, które miałam to Alivio 8 i wiem, że to półka "średnio - niska" i zastanawiam się, czy warto inwestować w Shimano Deore? One są chyba 10-biegowe, prawda? Z poprzednimi nie miałam problemu, ale też rower nie był intensywnie ani długo użytkowany - miałam go ok 4 lata.  Jeżdżę jak typowy mieszczuch, czyli kilka kilometrów w tygodniu i raz na jakiś czas dłuższy wypad 20-25 km :) Czy polecacie jakieś konkretne manetki? Wydaje mi się, że regulowany skok amortyzatora jest dla mnie zbędny, ewentualnie może być blokada. Macie pomysł na jakieś konkretne modele? Może Wheeler? 

Pozdrawiam,

Julia 

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...